ŠUDIGO na 23. izdanju Filmske revije mladeži

ŠUDIGO na 23. izdanju Filmske revije mladeži

Kratkometražni filmovi u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok selektirani su u službeni program 23. izdanja Filmske revije mladeži, koji se u Karlovcu održava od 11. do 15. rujna 2018. godine.

Od 2008. godine u sklopu Revije organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu – jedinstven ne samo na području Hrvatske, već i cijele regije. Time je Karlovac postao sinonim za filmsko stvaranje srednjoškolaca, odnosno prava srednjoškolska filmska meka.

Stručni je sud ocijenio da su se sljedeći filmovi učenika iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok svojim konceptima istaknuli među tisuću prijavljenih filmova.

Kratkometražni animirani film Motus Antonije Grofelnik , koji je nastao pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Marine Kanceljak Buhin.

Kratkometražni animirani film pod nazivom Grička vještica učenica Marije Somek, Marte Dlesk i Petre Sokolić pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov.

Kratkometražni dokumentarni  film Ritual ispijanja kave prošlogodišnje maturantice Lucije Strugar, također pod mentorstvom nastavnice Tamare Bilankov.

Preuzeto sa: http://www.kzz.hr/sudigo-filmska-revija-2018-karlovac

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.