Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (Okrugli stol)

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (Okrugli stol)

Krapinsko-zagorska županija – Povjerenstvo za ravnopravnost spolova – u suradnji sa SOS telefonom i savjetovalištem za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizira u srijedu, 28. studenog 2018. godine okrugli stol povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji će se održati u Zaboku, u prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu KZŽ od 10:00 do 12:00 sati.

Svrha okruglog stola je predstaviti provedbu Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji od strane organizacija i institucija koje se bave problematikom nasilja u obitelji na području Krapinsko-zagorske županije.

Uvodničarka okruglog stola biti će predstavnica Ženske grupa Karlovac – Korak Davorka i voditeljica tamošnjeg Skloništa za ženu i djece žrtve nasilja u obitleji Davorka Bišćan, koja će održati izlaganje o iskustvima rada u Skloništu te o izazovima i poteškoćama sa kojima se susreću.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u znak sjećanja na političke aktivistice  Patriu Minervu i Mariu Teresu Mirabal koje je 1960. godine brutalno ubio tadašnji diktator Dominikanske Republike Rafael Trujillo. Nasilje prema ženama problematika je kojom se sustavno bave nadležne državne institucije i organizacije civilnog društva koje preventivnim mjerama, edukacijom i senzibilizacijom javnosti pokušavaju smanjivati visoke stope nasilja u društvu te ublažavati traumatične posljedice žrtava nasilja

 

Preuzeto sa: http://www.kzz.hr/medunarodni-dan-borbe-protiv-nasilja-nad-zenama2018

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.