PROVEDBA DIJALOGA

PROVEDBA DIJALOGA

Iza nas već je 6 provedenih ciklusa strukturiranog dijaloga u sklopu kojih su se provodile mnoge konzultacije te donosile i mnoge mjere koje bi trebale učiniti pozitivan iskorak za mlade u budućnosti i to na razini cijele Europe.

Teme prethodnih ciklusa strukturiranog dijaloga bile su: Zapošljavanje i poduzetništvo, Sudjelovanje mladih u demokratskoj Europi, Socijalna uključenost mladih, Osnaživanje mladih s naglaskom na političku participaciju, Omogućavanje svim mladima sudjelovanje u raznolikoj, povezanoj i uključujućoj Europi – Spremni za život, spremni za društvo, a tema posljednjeg provedenog, VI. ciklusa, bila je „Mladi u Europi: što slijedi?“ .

Tijekom VI. ciklusa strukturiranog dijaloga oblikovano je 11 europskih ciljeva za mlade koji su poslužili kao preporuka Europskoj komisiji prilikom izrade nove europske strategije za mlade, a i sami su našli mjesto u toj strategiji u kojoj predstavljaju potrebe mladih i Europu za mlade kakvom je sami mladi žele vidjeti u budućnosti.

11 ciljeva za mlade je:

  1. Povezivanje europske unije s mladima
  2. Ravnopravnost svih rodova
  3. Inkluzivna društva
  4. Informacije i konstruktivni dijalog
  5. Mentalno zdravlje i dobrobit
  6. Poticaj mladima iz ruralnih sredina
  7. Kvalitetni poslovi za sve
  8. Kvalitetno učenje
  9. Prostor i sudjelovanje za sve
  10. Održiva zelena europa
  11. Organizacije mladih i europski programi

Ciljevi su jasno postavljeni i dobro razrađeni, a na svima je nama zajedno da težimo ka njihovu ispunjenju. Za sve one koji žele saznati više informacija o samim ciljevima, možete to učiniti ovdje – https://bit.ly/2XDVY2s.

Autor: Renato Vuk

Izvori: Strukturirani dijalog, MDOMSP, https://mdomsp.gov.hr/istaknute-teme/mladi-i-volonterstvo/mladi-9015/medjunarodna-suradnja-i-eu-poslovi-u-podrucju-mladih-9025/strukturirani-dijalog-9028/9028

 

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne odražavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.