Najava: Festivalčić – još jedna godina projekta Baltazar

Najava: Festivalčić – još jedna godina projekta Baltazar

Krapinsko-zagorska županija, u suradnji s partnerima, drugo godinu zaredom putem događanja Festivalčić predstavlja uspješnu provedbu projekta Baltazar 4, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Festivalčić je zamišljen kao program u kojem sudjeluju učenice i učenici iz osnovnih i srednjih škola partnera u projektu Baltazar 4, a svoje škole će predstaviti putem promotivnog štanda te glazbenim, plesnim i dramsko-scenskim izvedbama. Domaćini Festivalčića u šk. god. 2018./2019. su Osnovna škola Janka Leskovara i Grad Pregrada, a događanje će se održati 11. svibnja s početkom u 10:00 sati, u sklopu nacionalne kampanje Dani otvorenih vrata EU projekata, koja će se diljem Hrvatske provoditi u razdoblju od 9. do 19. svibnja 2019. godine.

Krapinsko-zagorska županija projektom Baltazar 4 osigurava potrebnu podršku za šezdesetak učenika s teškoćama u razvoju putem zapošljavanja pomoćnika u nastavi. Provedba projekta počela je 24. srpnja 2017. godine te će trajati do 27. srpnja 2021. godine.  Svake školske godine pokreće se postupak ocjene potrebe za pomoćnikom te natječajni postupak za zapošljavanje pomoćnika u nastavi. Partnerski pristup i projektne aktivnosti jačaju uspostavu stručnog i održivog sustava osiguravanja podrške učenicima s teškoćama, što doprinosi ostvarivanju prava na primjereno i inkluzivno obrazovanje, jednake mogućnosti za poboljšanje odgojno-obrazovnog uspjeha, uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, osamostaljenje i razvoj vještina.

Ukupna vrijednost projekta je 10.872.432 kune, od  čega je 10.000.000 (maksimalni iznos) kuna iznos bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Prioritetnom osi 3. Obrazovanje i cjeloživotno učenje, Investicijskog prioriteta 10.3. Povećanje jednakog pristupa cjeloživotnom učenju za sve dobne skupine u formalnim, neformalnim i informalnim okruženjima, unapređivanje znanja, vještina i kompetencija radne snage te promicanje fleksibilnih načina učenja profesionalnim usmjeravanjem i vrednovanjem stečenih kompetencija, Specifičnog cilja 10.3.1. Unapređenje pristupa kvalitetnom obrazovanju na pred-tercijarnim razinama za učenike iz skupina u nepovoljnom položaju.

Preuzeto sa: www.kzz.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.