Poziv na izložbu akvareli na skeli

Poziv na izložbu akvareli na skeli

Pučko otvoreno učilište Zabok poziva Vas na izložbu akvareli na skeli koja će se održati od 08. – 09. rujna 2018. Izložba će se održati u Velikog galeriji grada Zaboka (Zivtov trg 10).

Organizatori jednodnevne likovne kolonije “Akvareli na skeli” su Samoborski muzej, Udru­ga likovnih umjetnika iz Samobora i Udruga likovnih stvaralaca iz Zaprešića, a program rada je u prijepodnevnim satima (do 10:00) okupljanje sudionika, upoznavanje, druženje, preuzi­manje slikarskog materijala i upis u knjigu sudionika, razmjena iskustava, tema, motiva, i slikanje akvarela, do objeda (oko 14:00). Nakon objeda se nastavlja sa radom i druženjem do 17:30 kada se autori sa dovršenim akvarelima okupe na skeli na kojoj se postavlja izložba. Otvorenje izložbe je u 18:00 na sredini Save. Dok skelu lagano zapljuskuje strujanje savske vode, jedan (žrtveni) akvarel se predaje toku rijeke Save, uz riječi: “Od vode si nastao, vodi te vraćamo!” i time je izložba otvorena, a traje tridesetak minuta do završetka kolonije (pohranjivanja akvarela u mapu za opremanje radova i dalja galerijska izlaganja).

Ovaj koncept jednodnevne likovne kolonije okupio je u proteklih 12 godina velik broj lik­ovnih umjetnika iz Hrvatske i drugih zemalja, a izložbe akvarela sa skele, pored Muzeja grada Samobora i Galerije Skurjeni u Zaprešiću, održale su se i u nizu galerija u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Preuzeto sa: https://www.zabok.hr/clanak/poziv-na-izlozbu-akvareli-na-skeli-od-9-8–9-9-2018

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.