Radionica „Što je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću?“

Radionica „Što je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću?“

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije poziv sve zainteresirane na radionicu „Što je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću?“ koja će se održati 21. studenoga 2019. godine u prostorima Gradske knjižnice Zabok s početkom u 13,00 sati.

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata neizostavni je dio suvremenog, demokratskog procesa upravljanja javnim politikama, ali i jedan od ključnih koraka u jačanju otvorenosti, odgovornosti i djelotvornosti rada državnih tijela. Nekoliko je ključnih koristi savjetovanja – ono služi za prikupljanje širokog spektra podataka, ideja i stručnih mišljenja, prostor je za inovativna rješenja, može osigurati pravodobno otkrivanje mogućih problema u provedbi propisa, a posebno je važno za osnaživanje građana i jačanje demokratske građanske političke kulture. S druge strane, pitanje je u kojoj su mjeri građani informirani i aktivno sudjeluju u savjetovanjima kod donošenja javnih akata tijela državne uprave i jedinica lokalne i područne samouprave.

Radionica se provodi u suradnji sa Savjetom za razvoj civilnog društva KZŽ, a istu će voditi predstavnice Krapinsko-zagorske županije uz sudjelovanje predstavnika Grada Zaboka. Radionica se provodi u sklopu projekta „Forum“ financiranim iz programa „Društveni kapital zajednice“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Događaj je otvoren za sve zainteresirane građane, a prijave za sudjelovanje primaju se na broj 049/221-973 do 20. studenoga 2019. do 14,00 sati.

Događaj možete pronaći na linku.

Preuzeto sa: Facebook stranice Društva multiple skleroze KZŽ

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.