Ljetna škola informatike

Ljetna škola informatike

U prostorima Srednje škole Krapina, od 24. do 28. kolovoza, održat će se još jedna Ljetna škola informatike, u organizaciji Krapinskog informatičkog kluba (KRIK) i SŠ Krapina. Radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 24., 25. i 26. kolovoza, a u drugom krugu 27. i 28. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinjat će u 8, a popodnevne u 12 sati. U drugom krugu će sve radionice počinjati u 8 sati.

Od početnika do programera

– Nit vodilja ove ljetne škole su igre, ali ne kako ih igrati – nego kako ih izraditi. Na Unity će se raditi 2d i 3d igre, a na C# programirati i raditi jednostavne igre. Blok programiranje daje uvod u Android aplikacije. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku bit će radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Moći će se naučiti i osnove povezivanja u mrežu i o operacijskom sustavu Linux. Na početnoj robotici koristit će se mBotovi i blok programiranje, a na naprednoj robotske ruke i Alphabotovi uz programiranje u C++u. Na Arduinu će se raditi jednostavni elektronički projekti. Moći će se naučiti i obrađivati slike te kako jednostavno i brzo izraditi funkcionalnu responzivnu web stranicu. Virtualna stvarnost je jednodnevna radionica, a za napredne je radionica programiranja i algoritama. Za nastavnike namijenjena je radionica Loomen kako bi bili spremniji za nastavu na daljinu – ističu organizatori iz KRIK-a.

Epidemiološke mjere

Za željenu radionicu možete popuniti prijavnicu na https://krik-kr.hr/ljetna20, gdje je i opis radionica, te raspored.

– Predavači su polaznicima na raspolaganju za sve nedoumice. Naravno, poštivat će se sve mjere zaštite zdravlja djece. Stoga je i ograničen broj prijavljenih po radionici na 12 polaznika. Svi polaznici bi trebali pripremiti maske. Osigurat će se sredstvo za dezinfekciju ruku te će sjedeća mjesta za računalom jedno od drugog biti na udaljenosti od 1,5 metra – zaključuju organizatori kojima su podršku i potporu dali Grad Krapina, Krapinsko – zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture KZŽ.

Preuzeto sa: www.zagorje-international.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.