„Druženje pri Mrzljakima“

„Druženje pri Mrzljakima“

Tradicionalno, devetu godinu zaredom u organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i g. Stjepana Mrzljaka, 07.08.2022.g. održalo se druženje vjernika, građana i prijatelja u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki. Udruga time održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja a mlade i djecu kroz projekte udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje. Ove godine događanje se održalo kroz program koji je osmišljen u suradnji sa Župom Oroslavskom, Turističkom zajednicom grada Oroslavja, udrugom PETROŽE i g.Stjepanom Mrzljak.

Misno slavlje pri Mrzljakovom raspelu predvodio je vlč. Dragutin Bosnar, a potom se događanje preselilo na potine Mrzljakovo i pod Mrzljakovu vrbu gdje su se sa kulturno-umjetničkim programom predstavili članovi KUD-a „Jakovlje“ i TS „Vikendaši“. Događanju je prisustvovao i gradonačelnik grada Oroslavja, Viktor Šimunić. Nakon kulturno-umjetničkog nastupa izvođača slijedilo je zajedničko druženje svih gostiju i izvođača uz pjesmu, ples, društvene igre i osvježenje.

„Druženje pri Mrzljakima“ financira se  i promovira kroz projekte „Kult-rura 2022“ koji je sufinanciran kroz natječaj za udruge grada Oroslavja u 2022.g. i „A kaj štrumfaš 4.0“ koji podupire Krapinsko-zagorska županija. Ova lokalno-tradicijska manifestacija okuplja djecu, mlade, građane svoje zajednice i sve zainteresirane  u svrhu promocije mjesta, turističke ponude, šetnice grada, razvoja civilnog društva i okruženja za mlade i poticaj za volontiranje u zajednici te je time postala uvodnik u obilježavanje Dane grada Oroslavja i svetkovine blagdana Velike Gospe i Župe Oroslavske.

 

Tekst pripremio: Darko Krušelj

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.