Obilježavanje svjetskog dana zdravlja

Obilježavanje svjetskog dana zdravlja

U subotu 7. travnja 2018. Koordinacijski odbor “Zdravi grad Zabok” u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Domom zdravlja KZŽ, Općom bolnicom Zabok i SŠ Pregrada organizira akciju mjerenja tlaka, šećera u krvi i tjelesne težine uz savjete o zdravim navikama i prevenciji pretilosti.

Petak, 6. travnja 2018.
od 9-12 sati – Zivtov trg 10
u prolazu prema Lidlu

Pozivamo vas da se odazovete našim akcijama, koje su ove godine posvećene 30-toj godišnjici Mreže” Zdravi gradovi”
Pokažimo brigu za vlastito zdravlje!

 Svjetski dan zdravlja ( World Health Day) obilježava se 7. travnja svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.