Jeremiah’s pobjednik HGF-a

Jeremiah’s pobjednik HGF-a

U ZCUK Regenerator i Ljetnoj pozornici Polanović u Zaboku počevši 30. travnja s nastupom legendarnih ska veterana The Toasters iz New Yorka održao se 22. HGF Zabok demo rock festival. Kao headlineri su u srijedu 30. svibnja i petak 01. lipnja nastupili prošlogodišnji pobjednici festivala Lika Kolorado, LET 3, TBF, Mašinko, Nola, EKV tribute (Nikšić) i Tight Grips, dok su u konkurenciji pred eminetninim žirijem nastupali Sowas iz Varaždina, Home Conflict iz Zagreba, Cyber Hate iz Zadra, dno. iz Zagreba i Jeremiah’s iz Svetog Filipa Jakova i Zadra.

Žiri kao i svake godine nije imao laku odluku tko je pobjednik. Nakon dugog vijećanja odlučio je da je Jermiah’s pobjednik ovogodišnjeg HGF izdanja. Pobjednici nisu krili oduševljenje, a oduševljena je bila i publika koja je navijala baš za njih. Jeremiah’s očekuju vrijedne nagrade I organizirani nastupi na mnogobrojnim partnerskim festivalima poput Ferragosto Jam, Rock live, Hoomstock i Bedem Fest u Nikšiću. Već tradicionalno, HGF dodjeljuje i godišnje nagrade od kojih je jednu ove godine ispred Humske udruge mladih odnio predsjednik udruge Matija Mlinarec doprinos urbanoj sceni kroz organizaciju festivala Hoomstock, dok je drugu o u redakciju portala mixer.hr odnijela glavna urednica Emanuela Tomino,. Naravno, portal mixer.hr je s HGF-om od samih početaka i zasluženo je odnio ovu nagradu. Treća HGF nagrada krasit će prostorije benda Jeremiah’s kao potvrda o najboljem demo rock bandu u sezoni 2018., a na HGF pozornici prošlog petka 01. lipnja uručio im ju je gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek.

Što se tiče same organizacije ovogodišnjeg HGF, a s naglaskom na samu završnicu, ona je odrađena vrlo profesionalno. Sudjelovanje međunarodnih volontera u organizaciji HGF-a; Jau Wei I Cecille iz Taiwana, Sarah iz Švicarske, Tiaga iz Portugala i Chris-a iz Velike Britanije te voditelja kampa Sandre iz Zaboka i Frana iz Zagreba dalo je cijelom događanju posebnu dimenziju.

Preuzeto sa: zagorje.com

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.