Prikazivanje filma Sretni Lazzaro

Prikazivanje filma Sretni Lazzaro

Filmska bajka ‘Sretni Lazzaro’ snimljena u maniri magičnog realizma i nagrađena za scenarij u Cannesu je na programu kina u Zelenoj dvorani u četvrtak 31siječnja u 19 sati.

SRETNI LAZZARO Alice Rohrwacher – Italija 2018. – 127′ – igrani

Četvrtak, 31.1.2019. u 19 sati Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok

Ulaz slobodan

Ovo je priča o Lazaru, mladom zemljoradniku koji je toliko dobar da ljudi često misle da je glup, i Tancrediju, mladom i maštovitom plemiću. Njihovim životima u izoliranom pastirskom selu Inviolati dominira grozna markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Njih dvojica čvrsto će se povezati kada Tancredi zatraži od Lazara da mu pomogne u organizaciji vlastite otmice. Ova čudna i nevjerojatna alijansa je pravo otkriće za Lazara. To je prijateljstvo zahvaljujući kojem će Lazar putovati kroz vrijeme u potrazi za Tancredijem. Kada prvi puta dođe u veliki grad, Lazar je poput fragmenta iz prošlosti izgubljen u modernom svijetu.

/ O redateljici / Alice Rohrwacher rođena je u Fiesoleu 1981. godine, a diplomirala je književnost i filozofiju na fakultetu u Torinu. Režirala je jednu priču u dugometražnom omnibusu Checosamanca. Njezin dugometražni debi Tijelo nebesko (2011) premijerno je prikazan u Cannesu u sekciji Director’s Fortnight a kasnije je prikazan na brojnim festivalima, uključujući i festival u Sundanceu. Film je bio nominiran u kategoriji najboljeg novog redatelja na nagradama David di Donatello 2012. godine te je osvojio nagradu Ingmar Bergman za najboljeg debitanta na festivalu u Goteborgu, nagradu talijanskih filmskih kritičara Nastri d’Argento i nagradu Ciak d’Oro za najbolji debitantski film.

Uslijedio je film Čuda (2014) koje je osvojio Grand Prix nagradu na festivalu u Cannesu i CineVision nagradu na festivalu u Munchenu. Osim toga, režirala je dio dokumentarnog filma 9 X 10 Novanta prikazanog na festivalu u Veneciji.

event > https://www.facebook.com/events/234251377498960/trailer >https://www.youtube.com/watch?v=8NQUOYO1tow

 

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.