„S NEANDERTALCEM U UMJETNOSTI I DIZAJNU“ OTVORENJE IZLOŽBE“

„S NEANDERTALCEM U UMJETNOSTI I DIZAJNU“ OTVORENJE IZLOŽBE“

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK POZIVA VAS NA OTVORENJE IZLOŽBE 5. element / S neandertalcem u umjetnosti i dizajnu u organizaciji Muzeja krapinskih neandertalaca i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Izložba će se održati u u srijedu 13. studenoga 2019. u 17 sati u Gradskoj galeriji, Zivtov trg 10.

Muzej krapinskih neandertalaca i Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću uspješno je povezao edukativan program pod nazivom „S NEANDERTALCEM u umjetnosti i dizajnu“. S ciljem stvaranja veza između Muzeja i Škole odnosno Muzeja i mladih, osobito onih iz lokalne zajednice, program je pokrenula viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić.

U programu koji je započeo krajem rujna, sudjelovalo je oko stotinjak učenika i osam nastavnika koji su u stalnom postavu Muzeja krapinskih neandertalaca i na Nalazištu Hušnjakovo pronašli nadahnuće za dizajniranje i izradu različitih predmeta. Tijekom listopada i u prvoj polovici studenoga, u školskom prostoru su se održavale radionice pod vodstvom nastavnika Anuške Alfirević, Carmen Bačure Potočić, Ivanke Jagečić, Andreje Hozmec, Aleksandre Mašić Tumpe, Nikole Sinkovića, Mirjane Smolić i Štefice Zajec Stanić. Učenici su, inspirirani neandertalcem i prapoviješću, korištenjem različitih tehnika izradili brojne ilustracije, strip, nakit, keramiku, modnu kolekciju, majice s otisnutim ilustracijama, slike po uzoru na špiljsku umjetnost i dr. Učenici su grafički dizajnirali i plakat te deplijan izložbe „5. element“ na kojoj će biti prikazani svi rezultati ovog kreativnog procesa,  a koja će biti otvorena 13. studenog u 17 sati  u Gradskoj galeriji Zabok. Izložba ostaje otvorena do 20. studenog 2019.

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.