In/Visible cities: Otvoreni javni pozivi namijenjeni umjetnicima

In/Visible cities: Otvoreni javni pozivi namijenjeni umjetnicima

“In/Visible Cities” Festival i Festival “Contaminazioni digitali” u partnerstvu s Muzejom “Leonardiano di Vinci”, Udrugom Scientifica iz Bukurešta, te “Museo Ideale Leonardo da Vinci” otvorilo je dva poziva usmjerena umjetnicima i umjetničkim grupama te svaki uključuje dva boravka u Italiji. U prvom boravku, uglavnom posvećenom istraživanju i razvoju koncepta, odabrani umjetnici bit će gosti partnerskih institucija suradnici kojih će istima prenijeti svoje znanje i iskustvo. Za vrijeme drugog boravka odabrani će umjetnici boraviti kao gosti Festivala In/Visible cities u Gorizi ili Festivala “Contaminazioni digitalI” u Cormonsu i Artegni. Odabrani umjetnici morat će razviti umjetničko-multimedijalni projekt u performativnom ili instalacijskom kontekstu s fokusom na tematska područja festivala.

Sudionici su pozvani da predlože projekte u kojima se promiče interakcija između različitih medija i jezika (performansi, video projekcije, fotografije, riječi, zvukovi, tekstovi itd.) s posebnim osvrtom na izražajne mogućnosti koje nude nove tehnologije temeljene na informatici, web-u, virtualnoj tehnologiji, odnosu čovjek-stroj, društvenim mrežama. Odabrani umjetnici imat će priliku razvijati umjetničko-multimedijalne projekte živeći i radeći na teritoriju domaćina.

Oba su poziva otvorena do 13.5.2019. godine, a više informacija o istima možete pronaći na  sljedećem linku: http://invisiblecities.eu/call/richiedoasiloartistico2019.html

 

Preuzeto sa: www.civilnodrustvo-istra.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.