Mladi glazbenici održavaju online koncert kao podršku kampanji za sanaciju posljedica potresa

Mladi glazbenici održavaju online koncert kao podršku kampanji za sanaciju posljedica potresa

U koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu u nedjelju, 23. kolovoza, u 20 sati održat će se koncert komornog ansambla sadašnjih i bivših hrvatskih članova European Union Youth Orchestra.

European Union Youth Orchestra djeluje od 1976. godine s misijom okupljanja najtalentiranijih mladih glazbenika iz svih država članica EU-a u orkestru koji pokreće zajednički osjećaj europske baštine, inovativnost i stalna potraga za izvrsnošću. Koncert koji će održati svojevrsna je podrška Hrvatskom glazbenom zavodu i donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je značajno oštetio zgradu u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj.

Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020, serije od 24 koncerata u 19 zemalja diljem Europe, a u kojima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije. Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi kako bi se glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online. Koncert će se održati iza zatvorenih vrata, bez publike, a gledatelj diljem svijeta moći će ga pratiti na poveznici.

Ansambl koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije čine Barbara Udovčić, violina, Hiwote Tadesse, viola i Tonka Javorović, violončelo. Na programu su gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányija te gudački trio nedavno preminulog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.

www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.