Najavljen 12. Glumački festival u Krapini

Najavljen 12. Glumački festival u Krapini

U ponedjeljak, 9. travnja 2019. godine u Krapini je predstavljen program 12. Glumačkog festivala u Krapini, koji će tijekom 17 dana biti održan u Krapini i 27 drugih zagorskih gradova i općina.

Program 12. GFUK-a predstavio je predsjednik Kulturne udruge GFUK Adam Končić, koji je istaknuo kako festival 26. travnja otvara glazbeno scenski spektakl Milla Show, nakon čega će u Krapini biti održane još četiri predstave te dodatnih osam u 27 gradova i općina diljem Zagorja. Zamjenica župana Jasna Petek  istaknula je značaj Glumačkog festivala u Krapini za kulturnu scenu čitave Krapinsko-zagorske županije. “GFUK se čeka iz godine u godinu, kada završi jedan, već se pitamo što će biti na sljedećem. Kazališne predstave dostupnije su velikom broju ljudi. Prije 12 godina, kada je GFUK došao u županiju, učinjen je veliki iskorak, kao i prije 10 godina s gostujućim predstavama u gotovo svim našim gradovima i općinama. Ovim putem zahvaljujem organizatorima i svima onima koji se trude da taj GFUK iz godine u godinu bude isti ili bolji. Pozivam sve Zagorke i Zagorce da posjete ove predstave, brzo se rasprodaju, ali nadam se da će svi uživati, imamo predstave u 28 gradova i općina , što je zaista lijepa brojka” – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek.

O ovogodišnjem izdanju GFUK-a govorili su i zamjenik gradonačelnika Grada Krapina Drago Kozina, ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, direktorica TZ grada Krapina Nedjeljka Vodolšak, potpredsjednik Kulturne udruge GFUK Ladislav Prežigalo te koreografkinja Morana Paškiević i glumci Mila Elegović Adalbert Turner Juci, koji su se osobito osvrnuli na Mila Show, koji će u Krapini ostvariti i svoju premijeru.

U popratnom programu će 4. svibnja biti održana promocija zbirke pjesama Ladislava Prežigala Izdignute stijene, a u subotu 11. svibnja književna tribina s Kristianom Novakom.

 

Preuzeto sa: www.kzz.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.