Film u produkciji ŠUDIGO-a najbolji na međunarodnom festivalu DUFF

Film u produkciji ŠUDIGO-a najbolji na međunarodnom festivalu DUFF

Od 18. do 21. listopada 2018. godine održan je DUff – Dubrovački međunarodni filmski festival, koji je okupio djecu i mlade iz mediteranskih zemalja.

Natjecanje se odvijalo u dvije dobne skupine / do 15 godina i 16 do 20 godina /, a nagrade su dodjeljivane u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike – za najbolji film uopće i najbolji animirani film prema izboru djece. U službenu projekciju filmova uvrštena su dva filma iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću zabok: Lucije Strugar „ Ritual ispijanja kave“ i Magdalene Janđel „Međuljudski šum”.

Na ovogodišnjem Dubrovnik Film Festivalu u slobodnoj kategoriji nagradu za najbolji film dobila je Magdalena Janđel za eksperimentalni film “Međuljudski šum” u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Magdalena je prošlogodišnja maturantica ŠUDIGA koja je pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov realizirala film koji govori o emotivnoj složenosti ljudske komunikacije. Tijekom svog školovanja za medijskog tehničara Magdalena je osvojila niz nagrada te priznanja na raznim stručnim i umjetničkim natjecanjima što joj je otvorilo put prepun mogućnosti u nastavku karijere. Želimo joj puno sreće u daljnjim izazovima. U Dubrovniku na festivalu se zadnjih šest godina susreću mladi iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film kao medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima i dvojbama.

 

Preuzeto sa: http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/film-u-produkciji-sudigo-a-najbolji-na-medunarodnom-filmskom-festivalu-duff

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.