Poziv na volontiranje u Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Poziv na volontiranje u Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatnu podršku pružamo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:
1. Prijava
2. Selekcijski razgovor
3. Edukacija

1. PRIJAVA:

Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/jTpbGmj2xZikty2K2
Natječaj je otvoren od 17. rujna do 09. listopada do 23:59 sati te će samo u tom terminu prijavni obrazac biti aktivan.

2. SELEKCIJSKI RAZGOVOR:

Svim kandidatima koji su ispunili prijavni obrazac ćemo se povratno javiti s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.

3. EDUKACIJA:

Kandidati koji zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru bit će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec listopad i studeni.

Pravni dio edukacije održat će se 19. i 20. listopada, nakon čega će kandidati biti obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka.
Komunikacijski dio edukacije održat će se 09. i 10. studenog nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije.

Završi dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koji svaki kandidat mora proći, a procjenjuje se je li kandidat usvojio materiju s edukacija i uspio je primijeniti u praksi.
Na kraju, s kandidatima koji su zadovoljili se potpisuju volonterski ugovori.

UVJETI:

Volonteri moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
Od volontera se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.

POGODNOSTI:

Svi volonteri imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

 

Preuzeto sa: http://pzs.hr/2018/09/17/poziv-na-volontiranje-u-nacionalni-pozivni-centar-za-zrtve-kaznenih-djela-i-prekrsaja/

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.