Održan trening za članove Savjeta mladih “Utjecaj savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz strukturirani dijalog s mladima”

Održan trening za članove Savjeta mladih “Utjecaj savjeta mladih na oblikovanje EU politika kroz strukturirani dijalog s mladima”

Mreža mladih Hrvatske je, ispred Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima, prošlog tjedna, od 10. do 13. listopada održala trening za članove Savjeta mladih u Varaždinu.

Dvadesetak članova Savjeta mladih iz cijele Hrvatske kroz četiri dana upoznali su se s procesom i metodologijom strukturiranog dijaloga kroz stručno vođeni trening. Uz teorijsku podlogu o strukturiranom dijalogu i njegovoj primjeni na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini te politikama za mlade, sudionici su se okušali u raznim metodama provođenja konzultacija (fokus grupe, online upitnici, video materijali) te simulaciji rada gradskog vijeća. Razvili su i konkretne ideje kako novostečena znanja mogu primijeniti u idućem ciklusu strukturiranog dijaloga.

Uz to, Mario Žuliček iz Udruge gradova okupljenima je prezentirao više o samoj ulozi i zadaćama Savjeta, a Nino Preložnjak, voditelj kandidature grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih 2021. godine, ispričao je više o tom procesu, kako je tekao, kakva je bila suradnja s lokalnim tijelima te što se planira napraviti ukoliko Varaždin osvoji ovu titulu. U petak se putem Skypea sudionicima obratila i Tanja Herceg, predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH, koja je predstavila planove Savjeta za poboljšanje suradnje s članovima lokalnih Savjeta te ohrabrila prisutne za veću participaciju.

Trening je sufinanciran sredstvima Erasmus+ i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Preuzeto sa: http://www.mmh.hr/hr/vijesti/odrzan-trening-za-clanove-savjeta-mladih-utjecaj-savjeta-mladih-na-oblikovanje-eu-politika-kroz-strukturirani-dijalog-s-mladima

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.