Najava manifestacije „Hrvatska volontira“ 2019.

Najava manifestacije „Hrvatska volontira“ 2019.

Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 22. do 25. svibnja, a tema manifestacije je: „Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“.

Već devetu godinu zaredom, diljem Republike Hrvatske okupit će se građani i organizacije kako bi zajedničkim volontiranjem gradili bolju i snažniju zajednicu te pokazali svojim primjerom u kakvom društvu žele živjeti. Ova manifestacija okupila je prošle godine 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je svojim zajednicama 22.226 volonterskih sati.

Sloganom ovogodišnje manifestacije želi se naglasiti kako čineći dobro za sebe, usrećujemo i druge ljude. U organizaciji Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i regionalnih volonterskih centara, čiji rad sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, „Hrvatska volontira“ jedna je od najvećih manifestacija u državi kojoj se, osim građana, u sve većem broju priključuju tvrtke i javne institucije. Cilj manifestacije je potaknuti što više građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati volontiranje kao snagu društva kojom se pokreću pozitivne promjene i gradi bolja budućnost.

Popis organizatora i lokacija s ponuđenim volonterskim aktivnostima nalazi se na poveznici https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr.

Dobro je za tebe, dobro je za druge! Priključi se svibanjskoj kampanji i zavolontiraj se!

 

Preuzeto sa: www.mdomsp.gov.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.