Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): The role of guidance and counselling in planning further education, training and career for pupils in secondary and upper secondary education

Poziv na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje (TCA): The role of guidance and counselling in planning further education, training and career for pupils in secondary and upper secondary education

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom The role of guidance and counselling in planning further education, training and career for pupils in secondary and upper secondary education, koji će se održati u gradu Odense u Danskoj od 30. rujna do 2. listopada 2019. u organizaciji danske nacionalne agencije nadležne za Erasmus+ (Danish Agency for Science and Higher Education).

S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

Tema studijskog posjeta je informiranje o karijernim mogućnostima i profesionalno usmjeravanje u srednjem obrazovanju kao i prelazak s niže na srednju razinu obrazovanja. Studijski posjet bavit će se pitanjima koja se tiču načina pomoću kojih se informiranje o karijernim mogućnostima može aktivno provoditi u sekundarnom obrazovanju, kada bi ono trebalo početi, koje su potrebne kompetencije za podučavanje i koji čimbenici ovdje igraju važnu ulogu.

Nadalje, na studijskom posjetu raspravljat će se o učenju o karijeri kao načinu poticanja i zadržavanja učenika te prevencije ranog napuštanja školovanja među učenicima srednjih škola. Program događanja uključuje ​​uvod u događanje i izlaganja predavača (1. dan), a narednih dana održat će se posjeti danskim školama i institucijama koje se bave informiranjem o karijernim mogućnostima i profesionalnim usmjeravanjem u srednjem obrazovanju. Od sudionika se očekuje aktivan doprinos u raspravama te razmjena iskustva i dobre prakse.

Očekivani rezultati studijskog posjeta: cilj studijskog posjeta je pružiti sudionicima novu perspektivu i znanje o profesionalnom usmjeravanju i učenju o karijeri u srednjim školama te općenito razmijeniti postojeća iskustva u europskom kontekstu. Pokušat će se odgovoriti na pitanja kao što su: Kako će profesionalno usmjeravanje i učenje o karijeri doprinijeti izboru zanimanja učenika u njihovom daljnjem obrazovanju? Kako učenje o karijeri i profesionalno usmjeravanje može biti strategija protiv ranog napuštanja školovanja učenika?

Program događanja bit će dostupan na SALTU (platformi na kojoj se nalazi lista Aktivnosti transnacionalne suradnje u području obrazovanja i osposobljavanja te ostale informacije i materijali vezani za Aktivnost transnacionalne suradnje). Također, Agencija za mobilnost i programe EU pravovremeno će poslati program događanja odabranim sudionicima Aktivnosti.

Ciljana skupina

Studijski posjet namijenjen je savjetnicima za profesionalno usmjeravanje učenika odnosno stručnim suradnicima koji su uključeni u aktivnosti profesionalnog usmjeravanja, ravnateljima škola te nastavnicima koji predaju učenicima u srednjim školama (u dobi od (14 do 18 godina).

Broj sudionika

Na studijskom posjetu će sudjelovati oko 40 sudionika iz cijele Europe, a najviše 4 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske, i to za područje odgoja i općeg obrazovanja.

Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

 Troškovi

Agencija za mobilnost i programe Europske unije sufinancirat će za svakog sudionika troškove puta u iznosu do 700,00 EUR. Troškove smještaja za 3 noćenja, obroka i materijala za studijski posjet financirat će organizator.

 Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca.

Krajnji rok za prijavu na konferenciju je 10. srpnja 2019.

 Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@mobilnost.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.