EVS volonteri kreiraju Zabavne aktivnosti za djecu u Petrinji

EVS volonteri kreiraju Zabavne aktivnosti za djecu u Petrinji

Lokalni volonteri udruge IKS i Društva naša djeca – Petrinja bacili su se na posao kreiranja i provode aktivnosti za djecu. Vrlo brzo su im se pridružili i međunarodni volonteri Europske Volonterske Službe (EVS) koji tijekom boravka u Petrinji od srca pomažu u pripremi u pripremi i provedbi, što možete i vidjeti na fotografijama u nastavku.

Aktivnosti se provode dva puta tjedno tijekom cijelog srpnja,  svakog ponedjeljka i srijede u Strossmayerovom parku u Petrinji od 19 do 20h. Tijekom tog vremena s djecom se provode različite kreativne i glazbene radionice kao što su: crtanje po betonu, grupni ples, ples sa stoličicama, crtanje/bojanje na malom i velikom papiru  uključujući i crtanje po pripremljenim matricama i sl., sportske aktivnosti kao što su: povlačenje konopa (djeca s djecom i roditelji protiv volontera), skakanje u vreći, kuglanje te razne igre s raznim loptama), logičko/praktične igre kao što su izrada papirnatih aviona, igranje s kockicama, ljudski čovječe ne ljudi se, čitanje priča…

Zahvaljujući međunarodnim volonterima iz Francuske, Španjolske, Italije i Mađarske obogaćuje se ponudu socijalnih aktivnosti u Petrinji i uljepšava život građanima Petrinje.

Svaki put imamo neke nove aktivnosti ali uvijek ima i onih koje djeca najviše vole a to je crtanje, skakanje u vreći, povlačenje konopa i ljudski „čovječe ne ljuti se“.  Prvu aktivnost smo imali 3.7. a zadnju ćemo imati 31.7.2019. kada će i biti veliko finale. Park je bio pun veselja, galame i smijeha dječice, volontera i roditelja koji su trčali okolo i zabavljali se.

Tako se to radi pa hajte i vi mladi iz RH nemojte sjediti doma, odite i vi negdje volontirati i upoznajte čari zajedničke Europe.

Članak je dio projekta „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerskim organizacijama Udrugom Zamisli, Udrugom Impress, Udrugom IKS i Nezavisnom udrugom mladih. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Autor: Borisz Negeli

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne odražavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.