Virtualne radionice Euroguidance centra u lipnju!

Virtualne radionice Euroguidance centra u lipnju!

U iščekivanju novih jesenskih događanja, Euroguidance centar vas poziva da tijekom lipnja sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenima stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjoj školi!

Euroguidance centar Agencije za mobilnost i programe Europske unije organizira dvije online radionice prema nižem rasporedu:

1. Radionica: „Indivdualne značajke koje određuju profesionalni put – kako ih prepoznati i potaknuti u školskom kontekstu s ciljem karijernog razvoja i profesionalnog usmjeravanja učenika“; predavačica: dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjim školama

Termin: utorak | 9. lipnja 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do petka, 5. lipnja 2020. u 12 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 30

Sadržaj: Sposobnosti, interesi i vrijednosti koje određuju odabir zanimanja. Uloga općih i specifičnih sposobnosti; normativna i ipsativna analiza s ciljem profesionalnog usmjerevanja. Dijagnostički instrumenti i metode.

Povezanost interesa i osobina ličnosti; uloga izvaškolskih aktivnosti i iskustva. Vrijednosne orijentacije, odabir zanimanja i zadovoljstvo poslom. Uloga školskih psihologa i pedagoga u karijernom razvoju srednjoškolaca. Karijerno savjetovanje – izravni savjetodavni rad s učenicima; rad s nastavnicima i roditeljima.

2. Radionica: „Upoznavanje karakteristika učenika u okviru profesionalnog usmjeravanja: Što kada nam nisu dostupni testovi i upitnici?“; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjim školama

Termin: srijeda | 10. lipnja 2020.| 13:00 – 14:30

Održavanje: online putem aplikacije Zoom

Prijave: do petka, 5. lipnja 2020. u 12 sati putem aplikacije EMA, broj sudionika: 20

Sadržaj: Glavni cilj profesionalnog usmjeravanja je odabir zanimanja koje će učenicima odgovarati po svojim obilježjima, u kojem će biti uspješni i koje će ih činiti zadovoljnima. Kako bi to ostvarili, trebamo im pomoći da bolje upoznaju sebe i svoje karakteristike. Najbolji alat pomoću kojeg možemo procijeniti karakteristike učenika u postupku profesionalnog usmjeravanja su psihologijski testovi i upitnici. Međutim, što kada nam ti mjerni instrumenti nisu dostupni? Na ovom webinaru ćemo se upoznati s ulogom sposobnosti, ličnosti, vrijednosti i interesa u odabiru zanimanja. Kroz rad na vlastitom primjeru i različite vježbe (neposredno prije webinara polaznici će dobiti link za pristup materijalima koje će koristiti na webinaru), polaznici će se upoznati s alternativnim načinima ispitivanja ovih karakteristika. Također, kroz grupnu raspravu polaznici će moći dobiti uvid u prakse drugih stručnih suradnika u srednjim školama po pitanju upoznavanja učenika s njihovim karakteristikama.

Radionice nisu povezane te je moguće prijaviti se za samo jedan (ili oba) termina. Za sudjelovanje na radionicama nije predviđena kotizacija.

Prijave na radionice odvijat će se isključivo putem sustava EMA u okviru CARNET-ovog projekta e-Škole. Rok za prijavu je 5. lipnja 2020. do 12 sati. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, stoga je uputno prijaviti se čim prije. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane najkasnije 5. lipnja 2020. na e-mail adrese registrirane u sustavu EMA (skole.hr).

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska – europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.