POZIV NA AKCIJU DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

POZIV NA AKCIJU DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Poštovane građanke i građani,

i ove godine 14. lipnja će se širom svijeta obilježiti Svjetski dan darivatelja krvi kako bi se povećala svijest o važnosti redovitog dobrovoljnog davanja krvi i prepoznavanja doprinosa dobrovoljnih, neplaćenih davatelja krvi u spašavanju života i poboljšanju zdravlja.

Svjetski dan darivatelja krvi ima za svrhu stvoriti širu svijest u cijelom svijetu o važnosti dostatne raspoloživosti i odgovarajuće uporabe sigurne krvi i krvnih pripravaka kao i potrebi da se mnogo više ljudi uključi u redovito, dobrovoljno i neplaćeno davanje krvi.

Tema ovogodišnje kampanje je:

„Sigurna krv spašava živote“, pod sloganom „Daruj krv i učini svijet zdravijim“.

 Ideja je usredotočiti se na doprinos koji pojedinac dobrovoljni davatelj krvi može dati za poboljšanje zdravlja svih ostalih u zajednici. Kontinuirano dobrovoljno davanje krvi potrebno je u cijelom svijetu u normalnim i u hitnim situacijama, kako bi se pojedincima i zajednicama osigurao pristup sigurnoj, provjerenoj krvi i krvnim pripravcima.

Također je od izuzetne važnosti podrška na nacionalnoj, regionalnoj i globalnoj razini između vlada i razvojnih partnera kako bi održali, ojačali i uložili u nacionalne programe za prikupljanje dostatne i sigurne krvi.

Ovo je prilika kad se iskazuje zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davateljima krvi za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi s ciljem kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost u slučaju potrebe za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima.

 

Pruzeto sa: www.zabok.hr

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.