Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Uključite se u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Godišnja manifestacija Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju tijekom koje od ožujka do prosinca ove godine lokalne i nacionalne organizacije predstavljaju najbolje prakse iz tog sektora, obilježit će se središnjim događanjem od 9. do 13. studenoga 2020. u Berlinu. Budući da strukovno obrazovanje ljudima pruža vještine neophodne za kvalitetan privatni i profesionalni život, u Europi se kroz godinu u sklopu te manifestacije održava stotine manjih događanja u prilog važnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (SOO).

Nakon pet godina ova je manifestacija prerasla u platformu za razmjenu iskustava brojnih dionika SOO-a diljem Europe i šire. Trenutačno se u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju odvijaju 222 partnerska događanja u 27 zemalja, a u njima sudjeluje više od 628.000 ljudi.

Postoje tri načina kako se možete uključiti u širenje poruke o važnosti SOO-a za privatni i profesionalni život.

Registrirajte događanje

Ako organizirate događanje odnosno aktivnost na temu promocije SOO-a, jednostavno ih možete registrirati preko službene internetske stranice Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, čime će dobiti potreban publicitet u društvenim medijima, biltenima i videozapisima. Osim toga, prilikom registracije dobit ćete promotivne materijale i alate potrebne za online promidžbu događanja odnosno aktivnosti.

Preporučuje se organizacija digitalnih aktivnosti poput webinara, digitalnih medijskih kampanja, online sajmova karijera.

Podijelite svoje iskustvo


Ne propustite podijeliti s drugima uspješne priče o tome kako SOO poboljšava živote pojedinaca i njihovih zajednica. Inspiraciju možete pronaći u pričama koje se nalaze na stranicama Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, a neke od njih dolaze iz Hrvatske, poput priče hrvatskog učenika Nediljka Tadića iz sinjske Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića ili priče profesora Branka Rumenovića iz ogulinske Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana.

Prijavite se za Nagrade za izvrsnost

Nagrade za izvrsnost odlična su prilika da predstavite svoju organizaciju ili dodatno promovirate strast i predanost SOO-u. Nagradom se odaje priznanje predanim osobama, organizacijama i izvanrednim projektima te se nagrađuje njihov izniman rad. Ove godine, gdje je to moguće (ovisno o kategoriji dodjele), dodijelit će se bonus nagrada onim projektima i aktivnostima koji su u skladu s jednim od prioriteta Europske komisije za razdoblje 2019. – 2024.: Europski zeleni sporazum ili Digitalna Europa. Također, zbog pandemije koronavirusa predviđena je i specijalna nagrada za one koje su na inovativan način provodili ili osmislili nastavu na daljinu i e-učenje za strukovnjake.

Podsjećamo i kako je u okviru Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju do 15. rujna otvoren natječaj CEDEFOP-a za originalnu fotopriču na temu „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: tvoja priča o zelenim ili digitalnim vještinama”, na kojem je prošle godine hrvatska škola ostvarila zapažen uspjeh.

 

Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.