Donesena Odluka o dodjeli županijskog priznanja za volontera/ku i volontersku akciju za 2019. godinu

Donesena Odluka o dodjeli županijskog priznanja za volontera/ku i volontersku akciju za 2019. godinu

Na temelju županijskog Javnog poziva, predloženi su kandidati/kinje i volonterske akcije za dodjelu priznanja dok su putem elektroničkog glasovanja građani/ke dali svoj glas kandidatu/kinji i akciji.

U kategoriji mladih od 15 do 30 godina, priznanje će dobiti Matija Horvat, kojeg  je predložio Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, a sudjelovao je u raznim akcijama, poput animiranja prilikom dobrovoljnog darivanja krvi, pomoći u provedbi i organizaciji darivatelja krvi, prevenciji pretilosti te zdravstveno – preventivnim aktivnostima.

U kategoriji starijih od 31 godinu, nagrađena će biti Jasenka Hranić, koju je predložio Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, koja od početka 2019. godine jednom mjesečno u prostorijama GDCK-a besplatno uređuje frizure starijim i nemoćnim osobama te obilazi teže pokretne osobe u njihovim domovima.

U kategoriji “Volonter s prebivalištem izvan Krapinsko – zagorske županije”, priznanje će dobiti Merima Krivdić, koju je predložila Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja, koja od 2018. godine vikendom dolazi volontirati iz Siska u Stubičke Toplice.

U kategoriji “Volonterska akcija godine”, najviše glasa dobila je akcija “Lampioni betlehemskog svjetla i božićnih želja” koju je predložila Udruga distrofičara Krapina.

Županijska priznanja bit će uručena na svečanosti koja će se održati u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu spomenute odluke.

http://www.kzz.hr/sadrzaj/natjecaji/poziv-volonter-akcija-godine-2019/JP-Odluka%20-%20U%c5%bdI%20KRUG.pdf

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.