Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Otvorene su prijave za niz webinara u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

U razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja 2021. Agencija za mobilnost i programe EU organizira niz mrežnih seminara (webinara) namijenjenih potencijalnim prijaviteljima projekata u okviru programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.

Webinari će se održati s ciljem podrške svim zainteresiranima za podnošenje projektnih prijedloga u različitim programskim područjima.
Raspored održavanja webinara s više informacija o sadržaju možete pogledati u nastavku.

Potrebno je prijaviti se za sudjelovanje klikom na prijavni obrazac ispod naziva i opisa svakog od ponuđenih webinara. Broj mjesta je ograničen pa vas molimo da se prijavite čim prije, a svakako prije isteka navedenog roka za prijavu.

RASPORED WEBINARA:

 1. PROGRAM EUROPSKE SNAGE SOLIDARNOSTI: Imamo ideju! – webinar o Projektima solidarnosti
  29. ožujka 2021., 10:00 – 13:00 h .
  Cilj je webinara pojasniti aktivnost Projekti solidarnosti i kako prijaviti projekt, predstaviti primjere dobre prakse u Hrvatskoj te dati svima priliku da u otvorenom razgovoru dobiju povratnu informaciju za svoju projektnu ideju. Webinar je namijenjen mladim osobama od 18 do 30 godina, predstavnicima udruga, srednjih škola ili drugih organizacija i ustanova. Projekti solidarnosti mladima omogućuju da preuzmu inicijativu i potaknu konkretnu promjenu u svojoj zajednici.DODATNA NAPOMENA: Svi zainteresirani za projekte volontiranja i Oznaku kvalitete mogu se javiti na savjetovanje putem e-adrese ess@mobilnost.hr.

  Program rada webinara o Projektima solidarnosti

  Prijavni obrazac za webinar o Projektima solidarnosti

  Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 2. ERASMUS+, VISOKO OBRAZOVANJE: Predstavljanje Ključne aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+
  29. ožujka 2021., 11:00 – 14:00Tijekom webinara, čut ćete više informacija o Ključnoj aktivnosti 1 u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

  DODATNA NAPOMENA: Za sudjelovanje na ovom webinaru, prijaviti se mogu samo predstavnici ustanova nositelja Erasmus Povelje u visokom obrazovanju (ECHE), budući da je to preduvjet za prijavu projekata u programu Erasmus+ u ovome području.

  Program rada webinara o Ključnoj aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja bit će objavljen naknadno.

  Prijavni obrazac za webinar o Ključnoj aktivnosti 1 u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

  Rok za prijavu: 26. ožujka do 14:00 h

  1. ERASMUS+, ODGOJ I OPĆE OBRAZOVANJE: Novi program – nove mogućnosti – predstavljanje Ključne aktivnosti 1 – Projekti mobilnosti i Ključne aktivnosti 2 – Partnerstva za suradnju u području odgoja i općeg obrazovanja u novom programskom razdoblju
   30. ožujka 2021., 10:00 – 13:00 h

  Potencijalni prijavitelji iz područja odgoja i općeg obrazovanja na ovom će događanju doznati novosti koje donosi novi program Erasmus +, što su i kako su koncipirani projekti mobilnosti, a kako partnerstva za suradnju, kako osmisliti i prijaviti projekt, kako unaprijediti rad svoje ustanove sudjelovanjem u Programu te poslušati primjere dobre prakse u provedbi nastavničkih i učeničkih mobilnosti te partnerstava za suradnju.

  U novom Programu, važna je novost da projekti Školskih partnerstava nisu predviđeni, a mobilnosti učenika su podržane kao aktivnosti unutar projekata mobilnosti (KA1). Potencijalni prijavitelji su škole koje provode opće obrazovanje na predškolskoj, osnovnoškolskoj ili srednjoškolskoj razini; lokalna i regionalna javna tijela, koordinacijska tijela i druge organizacije aktivne u području školskog obrazovanja (visoka učilišta, udruge, tvrtke, knjižnice, tijela lokalnih i regionalnih vlasti i sl.).

  Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području odgoja i općeg obrazovanja

  Prijavni obrazac za webinar o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području odgoja i općeg obrazovanja

  Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

  1. ERASMUS+, OBRAZOVANJE ODRASLIH: Obrazovanje odraslih u novom programu Erasmus+: koje su mogućnosti?
   30. ožujka 2021., 13:00 – 16:30 h

  Webinar je namijenjen  organizacijama koje nude programe općeg, nestrukovnog obrazovanja odraslih osoba te su zainteresirane za provedbu projekata u području obrazovanja odraslih, u okviru novog programskog razdoblja Erasmus+ 2021.-2027. Zainteresiranim sudionicima bit će predstavljene nove značajke i mogućnosti provedbe projekata s partnerima iz drugih zemalja EU u dvije ključne aktivnosti – mobilnosti u svrhu učenja za pojedince (Ključna aktivnost 1) i partnerstva za suradnju  (Ključna aktivnost 2).

  Program rada webinara o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+

  Prijavni obrazac za webinar o obrazovanju odraslih u novom programu Erasmus+

  Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 3. ERASMUS+, STRUKOVNO OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE: Predstavljanje aktivnosti i mogućnosti u novom programskom razdoblju u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  31. ožujka 2021., 10:00 – 13:30 hTijekom webinara, bit će predstavljene Ključna aktivnost 1 i 2 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u novom programskom razdoblju.

  Program rada webinara o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području  strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

  Prijavni obrazac za webinar o Ključnim aktivnostima 1 i 2 u području  strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

  Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

 4. ERASMUS+, VISOKO OBRAZOVANJE: Predstavljanje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja
  31. ožujka 2021., 11:00 – 12:30 Tijekom webinara, čut ćete relevantne informacije za prijavitelje Ključne aktivnosti 2 te centraliziranih aktivnosti u području visokog obrazovanja u novom programskom razdoblju.

  Program rada webinara o Ključnoj aktivnosti 2 i centraliziranim aktivnostima u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja bit će objavljen naknadno.

  Prijavni obrazac za webinar o Ključnoj aktivnosti 2 i centraliziranim aktivnostima u novom programu Erasmus+ za područje visokog obrazovanja

  Rok za prijavu: 28. ožujka 2021.

  1. ERASMUS+, PODRUČJE MLADIH: Mogućnosti u okviru Erasmus+ područja za mlade u novom programskom razdoblju
   1. travnja 2021., 10:00 – 13:30 hCilj webinara je predstaviti glavne postavke Erasmus+ programa u području mladih za razdoblje 2021. -2027. te informirati potencijalne prijavitelje o novostima u okviru Ključne aktivnosti 1, koja obuhvaća projekte Razmjena mladih, Mobilnosti osoba koje rade s mladima te “novi-stari” format kojim se potiče aktivno sudjelovanje mladih – Aktivnosti sudjelovanja mladih. U drugom dijelu webinara, bit će predstavljene novosti u okviru Ključne aktivnosti 2 – Partnerstva za suradnju.

   Program rada webinara o programu Erasmus+, području mladih, bit će objavljen naknadno.

   Prijavni obrazac za webinar o programu Erasmus+, području mladih

   Rok za prijavu: 30. ožujka 2021. do 15:00 h

   Preuzeto sa: www.mobilnost.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.