“PETROŽE obilježili Svjetski dan šuma i voda”

“PETROŽE obilježili Svjetski dan šuma i voda”

U četvrtak,  22.03.2018. g. , udruga „PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO“ i učenici Područne škole Krušljevo Selo sa učiteljicama Tanjom Tukač i Viktorijom Šakoronja proveli  su volontersku i ekološku akciju sadnje voćaka u blizini područne škole u Krušljevom Selu kojom se željelo ukazati na važnost očuvanja šuma i voda Hrvatskog zagorja te su se u jednom dijelu akcije i na taj način obilježili Svjetski dani šuma i voda (21. i 22.03).

U drugom dijelu akcije, predsjednik udruge PETROŽE, Darko Krušelj i tajnik udruge, Damir Duh, odradili su kratku edukativnu radionicu o važnosti voda, šuma i problema s kojima se svakodnevno susrećemo po pitanju ekologije u našoj zajednici, domu i županiji.

Učenici i volonteri su kroz edukaciju nagrađeni običnom vodom od pola litre hrvatskog proizvođača, brošurama udruge o kulturnoj baštini Krušljevog Sela koja je tiskana u sklopu projekta „A kaj štrumfaš?!“ od recikliranog papira, letcima o važnosti voda i šuma, grafitnim olovkama, te sokovima, čajevima i proizvodima hrvatskih proizvođača a vezano uz sadnju sadnica voćaka trešnje, višnje i šljive. U sklopu radionice i u trajni zalog edukacija, područnoj školi je poklonjena i ekološka enciklopedija.

Pripremio: Darko Krušelj

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.