Foto natječaj ELLIE ON THE ROAD

Foto natječaj ELLIE ON THE ROAD

Kreativni projekt „Ellie on the Road“ kojeg je pokrenula zaklada SOLIDARNA povodom 70. Obljetnice Opće deklaracije o pravima čovjeka, posvećen je Eleanor Roosevelt, „Prvoj dami svijeta“ koja je kao predsjednica prvog Odbora za ljudska prava Ujedinjenih naroda bila ključna za njezino donošenje 10. prosinca 1948. godine.

Projekt se sastoji od tematskog foto natječaja za mlade iz kojeg će nastati digitalna foto čitanka (u formi tematske web stranice) i putujuća foto izložba s popratnim kulturnim programom u nizu zainteresiranih gradova i općina, s naglaskom na one sredine koje se suočavaju s razvojnim problemima.

Foto natječaj, koncipiran u suradnji s grupom mladih iz Gunje, Siska i Zagreba, otvoren je od 29. 10. do 12. 11. 2018. godine, a na njega se mogu javiti djeca i mladi sa svojim autorskim fotografijama koje tematiziraju jedan ili više temeljnih pojmova Opće deklaracije koje je odabrala grupa mladih koja je i koncipirala natječaj. To su: DOM, SIGURNOST, PRIVATNOST, OBRAZOVANJE, RAD, SOLIDARNOST, ODGOVORNOST, KULTURA I KREATIVNOST, ŽIVOT, JEDNAKOST, DOSTOJANSTVO I SLOBODA.

Od pristiglih fotografija stručni fotografski žiri odabrat će najbolje od kojih će se napraviti putujuća izložba koja će se interaktivno pokazati što većem broju mladih širom Hrvatske.  Organizatori u planu trenutno imaju 5 gradova (Zagreb, Sisak, Gunja, Daruvar, Krnjak).

Za tri najbolje fotografije osigurane su vrijedne nagrade.

Više informacija možete pročitati OVDJE.

Ovaj projekt zaklada SOLIDARNA provodi u sklopu svog programa „Kultura u zajednici“ uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a i Atlantic Grupe, donatora SOLIDARNE za program „Kultura u zajednici“.

Preuzeto sa: http://portalzamlade.info/vijesti/964-poziv-na-foto-natjecaj-za-mlade-ellie-on-the-road.html?fbclid=IwAR15RxEzSJOe0Em667ZbDlpUvkPgSaTwFJrPVxCCwX_uLuZ-gV-OO_35ZDs

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.