Započinje edukacija lokalnih i regionalnih službenika i dužnosnika o savjetima mladih

Započinje edukacija lokalnih i regionalnih službenika i dužnosnika o savjetima mladih

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u suradnji s Državnom školom za javnu upravu započinje jednodnevne edukacije o savjetima mladih pod nazivom „Savjeti mladih – savjetodavna tijela JLP(R)S  s ciljem aktivne participacije mladih u oblikovanju lokalnih politika“.

Edukacija će biti radioničkog tipa, a namijenjena je prvenstveno predstavnicima lokalne i regionalne (područne) samouprave u čijoj je nadležnosti osnivanje i praćenje rada savjeta mladih. S obzirom na to da mladi u Hrvatskoj nedovoljno sudjeluju u politici i u društvenim aktivnostima te nemaju povjerenja u nositelje javne vlasti, potrebno je osnažiti one aktere koji imaju najveću odgovornost i obvezu uključivanja mladih, a to su službenici i dužnosnici na lokalnoj i regionalnoj razini. Glavna svrha radionica je ojačati njihove kapacitete za kvalitetan doprinos i uključivanje savjeta mladih u kreiranje javnih politika, a sudionici će imati prilike čuti o djelokrugu savjeta mladih, načinu rada i mogućnostima njihova djelovanja. Putem savjeta mladih, mladi u Republici Hrvatskoj mogu iskazati svoje potrebe i interese u određenoj lokalnoj zajednici i tako izravno sudjelovati u donošenju odluka koje se na njih odnose. Unatoč mnogim primjerima dobre prakse, važnost i mogućnosti savjeta mladih u Republici Hrvatskoj još uvijek nisu prepoznati u zadovoljavajućoj mjeri.

Prva radionica održat će se 22. studenoga 2018. u Krapini u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Prijave na radionicu zaprimaju se do 20. studenoga 2018. godine na internetskoj stranici Državne škole za javnu upravu putem sljedeće poveznice:

https://www.dsju.hr/dsju/calendar/workshop/list/category/show_all/22-11-2018

Preuzeto: https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/zapocinje-edukacija-lokalnih-i-regionalnih-sluzbenika-i-duznosnika-o-savjetima-mladih/10577

 

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.