Otvoren novi krug prijava za DiscoverEU

Otvoren novi krug prijava za DiscoverEU

Imaš 18 godina? Privlače te pustolovine? Onda se pripremi za otkrivanje Europe! Pridruži se inicijativi Europske unije DiscoverEU, koja mladima nudi priliku da putuju Europom.

U drugom krugu prijava, koji počinje u četvrtak, 29. studenoga u 12 sati, a završava u utorak, 11. prosinca u 12 sati (po srednjoeuropskom vremenu), priliku za putovanje Europom dobit će najmanje 12 000 mladih.

Putovat će se uglavnom vlakom kako bi se moglo uživati u beskrajnoj raznolikosti gradova i prekrasnih krajolika našeg kontinenta.

Da bi mogli sudjelovati građani EU-a iz svih dijelova kontinenta, putne karte vrijedit će i za druga prijevozna sredstva, poput autobusa i trajekata. U iznimnim će slučajevima, i ako nisu dostupna druga prijevozna sredstva, biti dopušteno i putovanje zrakoplovom. To će olakšati sudjelovanje mladima koji žive u udaljenim područjima ili na otocima.

Europska kulturna baština doista je raznolika. Možeš, primjerice, posjetiti Europsku prijestolnicu kulture (znaš li koja dva grada ove godine nose tu titulu?) ili obići mnogobrojne festivale i umjetničke događaje. Možda više voliš razgledavati muzeje ili ići na izlete u parkove prirode? Toliko je mogućnosti!

Zašto ne iskoristiti priliku da doživiš slobodu kretanja, bolje upoznaš raznolikost Europe, uživaš u njezinu kulturnom bogatstvu, stekneš nove prijatelje i, naposljetku, bolje upoznaš sebe?

Možeš se prijaviti samo ako:

  • 31. prosinca 2018. imaš navršenih 18 godina (odnosi se na rođene u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2000., uključujući te datume)
  • imaš državljanstvo jedne od država članica Europske unije u trenutku donošenja odluke o dodjeli (koje se očekuje do sredine siječnja 2019.)
  • uneseš broj osobne iskaznice ili putovnice u elektronički obrazac za prijavu

Ako osvojiš karte, možeš ih iskoristiti samo ako ispunjavaš sljedeće uvjete:

  • započinješ putovanje u zemlji koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • planiraš da će tvoj put trajati od jednog dana do najviše mjesec dana
  • planiraš putovati u periodu od 15. travnja 2019. (prvi dan za polazak) do 31. listopada 2019. (zadnji dan za povratak)
  • planiraš putovanje u najmanje jednu stranu zemlju koja je u trenutku donošenja odluke o dodjeli država članica Europske unije
  • želiš postati ambasador inicijative DiscoverEU.

Preuzeto sa: https://europa.eu/youth/discovereu_hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.