OBILJEŽAVANJE 30 GODINA EURODESKA!

OBILJEŽAVANJE 30 GODINA EURODESKA!

2020. godina je važna za Eurodesk jer upravo ove godine slavi svojih jubilarnih 30 godina djelovanja. Naime, osnovan je u ožujku 1990. godine u Edinburghu u Škotskoj kao mali regionalni projekt kojim se htjelo izaći u susret svim vrijednim ljudima koji rade s mladima te sakupini sve mladima važne informacije na jednom mjestu. Ideja se ubrzo proširila na cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo, a kroz naredne godine i na cijelu Europu.

Eurodesk je informacijska mreža koja daje besplatne, kvalitetne i provjerene informacije o mobilnosti za mlade, promiče Erasmus+, Europske snage solidarnosti i ostale programe međunarodne mobilnosti te potiče aktivno građanstvo i razvoj politika za mlade.

Trenutno Eurodesk mreža broji više od 1.100 info punktova, odnosno lokalnih i regionalnih multiplikatora u 36 zemalja. U Hrvatskoj 15 organizacija djeluje djeluje kao multiplikatori, a za koje je nadležna Agencija za mobilnost i programe EU. 

Kako biste se više upoznali s načinom funkcioniranja Eurodeska za vas smo pripremili 10 ključnih principa na kojima se temelji rad Eurodeska.

 

10 Ključnih principa možete pročitati ovdje: Eurodeskovih 10 principa

#eurodesk#eurodeskhrsvatska#youthinformation#30birthday

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.