U Zagrebu svečano otvoren program Europske snage solidarnosti

U Zagrebu svečano otvoren program Europske snage solidarnosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku su 11. 12. 2018. u Zagrebu organizirali svečanu konferenciju u povodu službenog otvaranja programa Europske snage solidarnosti.

Konferenciju su otvorili ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr. sc. Antonija Gladović, predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Milošević, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Ana Odak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak te voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević. Svi oni su govorima pružili uvid u program Europske snage solidarnosti, predstavili njegovu viziju i misiju te pojasnili važno mjesto koje zauzima u volontiranju nasljeđujući program Europske volonterske službe, ali i nadopunjujući ga novim mogućnostima.

Na konferenciji su dodijeljene i nagrade za najinkluzivniji Erasmus+ projekt u području mladih. Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Eurodesk mreža podupiru i promoviraju projekte koji uključuju sudionike koji se u svakodnevnom životu suočavaju s raznim preprekama i čiji učinak zahvaća veliki broj mladih s manje mogućnosti.

U sklopu konferencije sudionici su imali priliku razgledati info sajam dobre prakse volontiranja u okviru EU programa „Volontiram“, na kojem su se predstavili primjeri dobre prakse s porukom pozitivnog učinka koji sudjelovanje u volonterskim projektima ima na organizacije, pojedince i širu zajednicu.

Na konferenciji su također dodijeljena i priznanja za informiranje mladih Eurodeskovim multiplikatorima. Eurodesk je europska informacijska mreža koja promiče Europske snage solidarnosti, Erasmus+ i ostale programe međunarodne mobilnosti.

Na samom kraju nagrada je pripala i Sindy Čolić, hrvatskoj autorici pobjednici Eurodeskovog natječaja Time to Move! Glavna je svrha kampanje Time to Move kroz brojna događanja, koja u Hrvatskoj organiziraju Eurodeskovi multiplikatori, upoznati mlade sa stotinama mogućnosti za sudjelovanje na međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

Više informacija možete pronaći na: http://www.mobilnost.hr/en/novosti/u-zagrebu-svecano-otvoren-program-europske-snage-solidarnosti/

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.