DiscoverEU

DiscoverEU

Imaš 18 godina i građanin si Europske unije? Pripremi se za istraživanje Europe!

Što je DiscoverEU?

DiscoverEU je inicijativa Europske unije koja ti nudi priliku da putuješ Europom. Putujući uglavnom vlakom (uz iznimke za sudionike koji žive na otocima ili u udaljenim područjima) otkrit ćeš prekrasne krajolike Europe i beskrajnu raznolikost njezinih gradova. Na tom ćeš putovanju moći upoznati druge putnike, osamostaliti se i osjetiti svoj europski identitet. Mladi se mogu prijaviti tijekom dvaju krugova prijava koji se održavaju svake godine, a Europska unija odabrane će nagraditi putnim propusnicama.

Kada će biti sljedeći krug prijava?

Gotovo 30 000 mladih 2018. je osvojilo putne propusnice. Sljedeći krug prijava trajat će od 2. svibnja 2019. u 12 sati do 16. svibnja 2019. u 12 sati (prema srednjoeuropskom ljetnom vremenu). Na dan otvaranja prijava na ovoj će se stranici pojaviti gumb „Prijavi se”!

Kako bi ispunili uvjete za sudjelovanje, kandidati trebaju biti rođeni između 2. srpnja 2000. i 1. srpnja 2001. (uključujući te datume), imati državljanstvo jedne od država članica Europske unije u trenutku donošenja odluke o dodjeli te unijeti točan broj osobne isprave ili putovnice u internetski obrazac za prijavu. Zatim trebaju samo odgovoriti na pitanja iz kviza i na jedno dodatno pitanje. Odabrani sudionici moći će putovati u razdoblju od najmanje jednog, a najviše 30 dana od 1. kolovoza 2019. do 31. siječnja 2020. Zašto ne iskoristiti priliku da doživiš slobodu kretanja, bolje upoznaš raznolikost Europe, uživaš u njezinu kulturnom bogatstvu, stekneš nove prijatelje i, naposljetku, bolje upoznaš sebe?

Za sudionike s invaliditetom ili zdravstvenim problemom koji im otežava putovanje predvidjeli smo posebne uvjete kako bismo im omogućili sudjelovanje u inicijativi DiscoverEU.

 

Više informacija potraži na: https://europa.eu/youth/discovereu_hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.