HRVATSKA VOLONTIRA! U domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji

HRVATSKA VOLONTIRA! U domu za psihički bolesne odrasle osobe u Petrinji

Udruga IKS kao i ranijih godina aktivno sudjeluje u programu „Hrvatska volontira“ a u provedbi tih aktivnosti od srca nam pomažu i naši međunarodni volonteri iz BiH, Italije i Portugala.

Iskoristili smo ovu sada već tradicionalnu manifestaciju kako bi naše strane volontere upoznali što bolje sa Petrinjom kao i ustanovama sa kojima uspješno surađujemo godinama. S druge strane strani volonteri su se prihvatili zadaće da pripreme aktivnosti koje će koristiti u interakciji sa korisnicima doma.

Kako su vremenski uvjeti ove godine ludi morali smo pripremiti plan A u slučaju lijepog vremena i plan B u slučaju lošeg vremena. Na sreću vrijeme je bilo odlično pa je plan A zasijao u puno snazi J

Iskoristili smo dan da izađemo van iz zgrade što  je korisnicima doma bilo jako drago i uz to smo organizirali različite sportske aktivnosti. Neke aktivnosti smo koristili i ranijih godina kao što je ples sa loptom u parovima ili ubacivanje lopte u koš (kutiju) ali smo primijenili i neke nove aktivnosti koje si naši EVS volonteri pripremili. Te aktivnosti su bile ubacivanje ping-pong loptice u duplu kutiju odbijanjem o stol, zatim kuglanje a najveća radost je bilo navlačenje konopa u što su se zdušno uključili i pojedini djelatnici doma, pa je ispala veća fešta / radost nego ikada ranije na ovakvim aktivnostima.

 

Autor: Borisz Negeli

Stavovi i mišljenja autora teksta osobni su i ne odražavaju nužno stavove udruge.

Članak je napisan u sklopu projekta “Lokalni info-centar za mlade Zagor”. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.