I-PORTUNUS Prijavite se za potpore kratkoročnim programima međunarodne mobilnosti umjetnika

I-PORTUNUS Prijavite se za potpore kratkoročnim programima međunarodne mobilnosti umjetnika

i-Portunus otvorio je treći krug prijava za sredstva namijenjena umjetnicima. Riječ je o kratkoročnom pilot-projektu koji je osnovao Creative Europe program Europske unije s ciljem testiranja različitih pristupa potpori međunarodne mobilnosti europskih umjetnika i profesionalaca usmjerenih na rad u kulturi.

Cilj je projekta od travnja do rujna 2019. godine osigurati potporu međunarodne mobilnosti za 300-500 umjetničkih projekata koji se bave performativnim ili vizualnim umjetnostima iz zemalja koje su dijelom projekta Creative Europe, a jedna je od njih i Hrvatska. Pritom destinacija mobilnosti također mora biti neka od zemalja pripadnica projekta, a cjelovit popis dostupan je na poveznici.

Prijave moraju imati precizno definirane odrednice i ciljeve kao što su, primjerice, međunarodna suradnja, profesionalni razvoj, proširivanje utjecaja projekata lokalnih zajednica i slično. Podržat će se suradnje, rezidencijalni boravci, profesionalne razmjene i prezentacije vlastitih projekata. Za prijavu je potrebno popuniti prijavnicu na službenoj stranici, a prilikom prijave potrebno je navesti osobne podatke, radno iskustvo te detalje planirane mobilnosti, kao i priložiti životopis, portfelj i dokumente koji se tiču planirane mobilnosti.

Prijave traju do 5. rujna 2019. Sve informacije moguće je pronaći na stranicama i-Portunusa.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.