POZIV NA NATJEČAJ “DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM”

POZIV NA NATJEČAJ “DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM”

Pozivaju se svi učenici/ice osnovnih škola s područja Krapinsko-zagorske županije da napišu i pošalju po   jedan   kratki   autorski  tekst   o  volontiranju  koji   sadržava   kratki   opis  pozitivnih   iskustava volontiranja i odgoja za volontiranje, razloge volontiranja, značaj volontiranja za djecu i mlade, te ostale teme vezane za volontiranje. Svrha ovog Natječaja je prikazati volontiranje kao društveno korisno, kako za djecu i mlade, tako i za cjelokupnu zajednicu kroz literarni izričaj.

ŠTO TREBA SADRŽAVATI PRIJAVA?

  • ime i prezime autora/ice teksta
  • godinu rođenja
  • kontakt broj autora/ice
  • ime razrednika/ice,mentora/ice
  • naziv škole, razred

Prijave traju od 7. 5. 2020. do 27. 5. 2020. do 12 sati, te se  šalju na mail volontirajmo@zagor.info. Rad ne smije biti duži od 2 kartice teksta i šalje se u DOC i PDF formatu. Tekst mora biti napisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti objavljivan prije natječaja.

Prijaviti se mogu učenici/ice osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije od 5. do 8. razreda. Škole mogu poslati objedinjene prijave sa svim potrebnim podacima za svaku pojedinu prijavu umjesto pojedinačnih prijava učenika/ica. Sve prijave mogu biti objedinjene u jedan dokument, u kojem ispod svakog teksta idu podaci o autoru/ici.

Zakašnjele, nepotpune ili na drugi način podnesene prijave koje nisu u skladu s uvjetima ovog Poziva, neće se razmatrati.

Po isteku roka za prijavu sastat će se stručni žiri koji će zajednički odlučiti o ukupno četiri najbolja rada u kategorijama od 5. do 8. razreda, te izabrati jedan rad po razredu. Pobjedničkim radovima dodijelit će se simbolične nagrade. Datum uručenja nagrada pobjednicima bit će naknadno objavljen. Sve zaprimljene radove objavit ćemo (s osnovnim podacima o autoru/ici) u online katalogu na našoj službenoj stranici(www.zagor.info).

Autor/ica teksta poslanog na Natječaj prepušta ostvarivanje autorskog prava u dijelu reproduciranja, distribucije i predstavljanja javnosti tog teksta Mreži udruga Zagor i njezinim partnerima i medijima, vremenski, prostorno, dimenzijski i količinski neograničeno, u bilo kojem elektroničkom, tiskovnom ili sličnom mediju u svrhu promidžbe volonterstva i samog autora/ice, te se za takvo korištenje autorskog djela odriče honorara u bilo kojem obliku kao i prava na potraživanje autorske naknade. Pri svakom korištenju teksta iz Natječaja, Mreža udruga Zagor obvezuje se naznačiti autora/icu.

Natječaj se provodi u okviru projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok,Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom  školom  Đure  Prejca  Desinić, Osnovnom školom Ante Kovačića Zlatar, Osnovnom školom Franje Horvata Kiša Lobor  i Krapinsko-zagorskom županijom.

Više  o  Pojektu možete pročitati na https://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose-2019-2020-godina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u okviru izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja.

Radujemo se Vašim prijavama!

Za sve upite slobodno nam se obratite.

Bojan Bjelja

Stručni suradnik

Tel: 049-222-635

Mob: 091-222-6350

E-mail: bojan@zagor.info volontirajmo@zagor.info

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.