BIRA SE NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNIK ILI POLJOPRIVREDNICA!

BIRA SE NAJBOLJI MLADI POLJOPRIVREDNIK ILI POLJOPRIVREDNICA!

Od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine otvoren je natječaj za izbor mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice u Hrvatskoj, koji zastupnica u Europskom parlamentu, Sunčana Glavak, organizira u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Jutarnjim listom kao medijskim pokroviteljem te Zagrebačkom bankom i Konzumom.

Izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želimo nagraditi i promovirati rad mladih poljoprivrednika u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici koji su nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i imaju do 40 godina života. Oni moraju biti korisnici mjera Programa ruralnog razvoja, a njihovi projekti, koji mogu biti završeni, ili u provedbi, moraju biti financirani sredstvima Programa.

-Kao ambasadorici Europske pučke stranke za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednice u Hrvatskoj, bila mi je želja unaprijediti ovaj hvalevrijedni projekt. Tako će ove godine po prvi puta za tri najbolja mlada poljoprivrednika Zagrebačka banka osigurati i novčanu nagradu u ukupnom iznosu od 50 tisuća kuna. Konzum će dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima. Za pobjednika i 20 najbolje plasiranih poljoprivrednika, organizirat će se put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica iz Hrvatske sudjelovat će na Europskom kongresu najboljih mladih poljoprivrednika i ući u utrku za europskog mladog poljoprivrednika – stoji u dopisu koji potpisuje Sunčana Glavak.

Više detalja možete pronaći na web stranici Sunčane Glavak, a obrazac za prijavu je u prilogu.

Mladi poljoprivrednik 2021. (jotform.com)

 

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.