Republika Turska nudi stipendije!

Republika Turska nudi stipendije!

Objavljen je natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij te istraživački boravak u Turskoj za akademsku godinu 2019/2020. u sklopu programa Türkiye Scholarships. Ovaj program financira Vlada Republike Turske, a cilj mu je izgraditi mrežu budućih lidera i liderica diljem svijeta i tako osnažiti suradnju među različitim zemljama.

Prijave su otvorene do 20. veljače 2019, a prijaviti se mogu svi izvrsni studenti koji nisu državljani Republike Turske ili trenutno upisani na neko od sveučilišta u Republici Turskoj, a žele studirati na nekom od najprestižnijih turskih sveučilišta, i to na preddiplomskoj, diplomskoj i postdiplomskoj razini obrazovanja. Zaprimaju se isključivo elektronskim putem, stvaranjem korisničkog računa i unosom potrebnih podataka i dokumenata u službeni sustav kojem možete pristupiti ovdje.

Uz prijavu kandidati moraju priložiti važeću osobnu iskaznicu ili važeću putovnicu, noviju fotografiju, ovjerene rezultate državne mature ili ovjeren prijepis ocjena s fakulteta, diplomu ili privremenu potvrdu o završavanju određenog stupnja obrazovanja, međunarodne certifikate ako su potrebni za upis na željeno sveučilište odnosno studijski program, certifikat poznavanja jezika te prijedlog istraživanja i primjer pismenog rada ako se prijavljuju na neki od postdiplomskih programa.

Većina programa na turskim sveučilištima izvodi se na turskom jeziku iako postoji nekoliko programa koji se izvode na engleskom ili nekom drugom jeziku. Kandidati koji žele studirati na takvim programima moraju imati neki od međunarodno priznatih certifikata poznavanja jezika. Svi primatelji stipendije koji nemaju međunarodni certifikat poznavanja turskog jezika razine C1 moraju pohađati jednogodišnji tečaj turskog jezika i osigurati certifikat razine C1 do kraja akademske godine

Popis svih studijskih programa koji se nude na turskim sveučilištima i koje možete studirati uz ovu stipendiju možete pogledati na poveznici, a zave dodatne informacije obratite se na e-mail info@turkiyeburslari.gov.tr.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

 

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.