POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA: “UČENIČKE AKCIJE PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA”

POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA: “UČENIČKE AKCIJE PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA”

Platforma za međugrađansku solidarnost CROSOL i Zaklada SOLIDARNA, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.”, podržat će škole, učeničke domove i školske klubove u njihovom snažnijem javnom djelovanju tijekom predsjedanja RH Vijećem EU od 01. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

S tim ciljem otvaramo poziv na dostavu projektnih prijedloga putem kojeg učenici, škole i učenički domovi diljem Hrvatske mogu dobiti do 10.000 kuna za kampanje i projekte borbe protiv klimatskih promjena.

Prijedlozi tema* u okviru natječaja „Učeničke akcije protiv klimatskih promjena“:

a) Šume: Imate ideju kako EU i Republika Hrvatska kao njezina članica mogu zaštititi europske i svjetske šume od Medvednice preko Karpatskog gorja do Amazone? Što mogu poduzeti sami građani?

b) Voda: Hrvatska je bogata izvorima pitke vode. Što EU i Republika Hrvatska mogu učiniti da zaštite naše rijeke i more od plastičnog otpada, zagađenja i eksploatacije? Što mogu poduzeti sami građani?

c) Zrak: Zrak koji udišemo postaje sve zagađeniji. Što EU i Republika Hrvatska mogu učiniti kako bi nam osigurale čist i zdrav zrak? Što mogu poduzeti sami građani?

d) Otpad: U mnogim gradovima širom Hrvatske ali i Europe otpad se i dalje ne odvaja ili se iz kontejnera prelijeva na ulice. Imate li prijedlog kako to EU i Republika Hrvatska mogu popraviti? Što mogu poduzeti sami građani?

*Dozvoljeno je predlaganje drugih tema u okviru klimatskih promjena.

Pri izradi projekata razmislite kako klimatske promjene utječu na vaše gradove i mjesta (npr. kolike su štete od požara i poplava), što vi možete učiniti vezano za predložene teme i što želite da političari u Hrvatskoj i Europskoj uniji učine po tom pitanju za vrijeme predsjedanja RH Vijećem EU.

Neke od mogućih aktivnosti su:

– ulične akcije

– javne kampanje

– umjetničke akcije i izvedbe (street art, performansi, predstave, koncerti itd.)

– mobilizacija drugih unutar vaše škole ili kvarta

– debate/tribine

– medijski istupi

 

Ukupan iznos financijskih potpora u okviru ovog poziva, koji će biti raspodijeljen na 8 do 15 dobitnika potpora, iznosi 80.000 kuna. Potpore će biti ravnomjerno raspoređene na sve 4 teme natječaja, ovisno o kvaliteti i broju prijava. Maksimalni iznos potpore iznosi 10.000 kuna.

Vremensko razdoblje provedbe podržanih projektnih prijedloga je od 13. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

Prijavu na natječaj podnosi prijavitelj projekta putem platforme Survey Monkey, a ona mora uključivati:

  1. Prijavni obrazac – dostupan putem platforme Survey Monkey na poveznici https://www.surveymonkey.com/r/ucenicke_akcije
  2. Obrazac proračuna projekta  – (u Excel formatu) priložen kao dokument unutar online prijavnog obrasca (VAŽNO – molimo da dokument prebacite u PDF prije prilaganja, a da verziju u Excelu sačuvate)

Projektni prijedlozi zaprimaju se putem online platforme Survey Monkey od 14. studenog 2019. godine do 14. prosinca 2019. godine.  Rezultati natječaja bit će javno objavljeni  najkasnije 23. prosinca 2020. godine.

Sva pitanja vezana uz uvjete Poziva na dostavu projektnih prijedloga mogu se poslati putem e-maila u razdoblju od 14. studenog 2019. do 3. prosinca 2019. godine na e-mail adresu natjecaj-crosol@solidarna.hr.

Sva pitanja i odgovori, kao i druge važne obavijesti bit će objavljeni na internet stranici Platforme za međugrađansku solidarnost CROSOL, www.crosol.hr i SOLIDARNE – Zaklade za ljudska prava i solidarnost, www.solidarna.hr ne kasnije od 10 dana prije isteka roka za prijavu projektnih prijedloga.

Upute za prijavitelje, Prijavni obrazac i Obrazac proračuna projekta mogu se pronaći na internet stranici Platforme za međugrađansku solidarnost CROSOL, www.crosol.hr te SOLIDARNE – Zaklade za ljudska prava i solidarnost, www.solidarna.hr.

Preuzeto sa: www.solidarna.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.