Budi i ti #PrvaGeneracija 2019. – prijavi se!

Budi i ti #PrvaGeneracija 2019. – prijavi se!

Globalni ciljevi održivog razvoja (COR) i moj grad / škola – istraži, odaberi, smisli priču, sudjeluj u natječaju, osvoji nagradu. Jednostavno! Prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 3. travnja do 10. svibnja 2019.

#PrvaGeneracija ime je inicijative koju je 2016. pokrenula švedska vlada. Cilj inicijative je podići razinu svjesnosti među mladima i edukatorima o Globalnim ciljevima održivog razvoja koje su države članice UN-a usvojile 2015. godine. Inicijativu je već provelo petnaestak zemalja diljem svijeta i obuhvatila je nekoliko milijuna djece i mladih. Ovo će biti treća godina da se projekt provodi u Hrvatskoj, a ovogodišnji partneri projekta su organizacije civilnog društva Terra Hub, WWF Adria i ODRAZ.

Učenici imaju zadatak izraditi plakat dimenzija 700 x 700 mm koji se odnosi na jedan od 17 COR-a, a koji se izravno ili neizravno odnosi na klimu i klimatske promjene. Cilj plakata je senzibilizirati javnost za odabrani cilj i njegov utjecaj na klimatske promjene.

Natječajem se želi potaknuti rasprava o ciljevima i suradnja pri ostvarivanju ciljeva u našoj lokalnoj ili široj zajednici. Izložba će biti postavljena tijekom Europskog tjedna održivog razvoja, od 30. svibnja do 5. lipnja 2019. u Studentskom centru u Zagrebu. Pet najboljih učeničkih plakata bit će dio završne izložbe Švedskog instituta, koja prikazuje ciljeve održivog razvoja i kako se Švedska nosi s njihovom provedbom. Na dan otvorenja izložbe u Studentskom centru, održat će se panel rasprava u Stablu znanja Studentskog centra, u kojoj će sudjelovati predstavnici poslovnog, akademskog i civilnog sektora te mladi koji budu odabrani kao finalisti.

Prijaviti se možete od 3. travnja do 10. svibnja 2019. putem e-mail adrese prvageneracija2019@gmail.com.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Preuzeto sa: www.civilnodrustvo-istra.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.