Poziv mladima: “Pokreni promjenu” i angažiraj se u zaštiti reproduktivnih i seksualnih prava

Poziv mladima: “Pokreni promjenu” i angažiraj se u zaštiti reproduktivnih i seksualnih prava

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje poziva mlade u dobi 16 do 26 godina željne znanja, iskustva i aktivizma u području seksualnih i reproduktivnih prava in zdravlja  i prevencije rodno uvjetovanog nasilja da se uključe u program edukativnih i zagovaračkih aktivnosti “Pokreni promjenu”.

Program je namijenjen svima vama koji/e ne želite više biti promatrači/ice društvenih zbivanja jer vas brine retradicionalizacija društva i smanjivanje  prava određenih skupina u društvu; ljuti vas ograničavanje prava na uživanje temeljnih sloboda i napadi na slobodu izražavanja;  aktivni/e ste na društvenim mrežama i/ili želite sudjelovati u osvještavanju i edukaciji vršnjaka/inje;  barem ste jednom u životu rekli da ste feminist/feministkinja;  visoko ste motivirani/e i želite  dio svog slobodnog vremena  provesti s osobama koje dijele iste vrijednosti i angažirati se na zaštiti ljudskih prava i uspostavi pravednijeg društva s manje nasilja i isključenosti.

Već godinama u Hrvatskoj, ali i šire,  jačaju akteri koji nameću svoje ideje kako bi smanjili opseg prava žena, LGBTIQ  populacije i drugih manjinskih i ugroženih skupina te dovode u  pitanje osnove postulate  demokracije i ljudskih prava. Diskriminacija, govor mržnje, seksizam i nasilje ne samo da nisu adekvatno sankcionirani, nego su do određene mjere i normalizirani. Istraživanja pokazuju da veliki broj mladih iskazuje netoleranciju prema etničkim i seksualnim manjinama, zastupa patrijahalne stavove o rodnoj ravnopravnosti, politički je neinformiran i sklon cenzuri i konzervativizmu.

Uključivanje u program „Pokreni promjenu“ omogućit će vam neformalno obrazovanje koje osnažuje i potiče angažman te različite mogućnosti  aktivističkog djelovanja i rada na društvenoj promjeni. Program je fleksibilan, a aktivnosti se prilagođavaju potrebama i interesima specifične grupe.

Prijave će biti otvorene do 8.12.2019. i trebaju sadržavati kontakt, osnovne informacije o vama i kratko motivacijsko pismo. Pošaljite ih na email: sanja.cesar@cesi.hr i nakon toga ćemo dogovoriti prvi sastanak i upoznavanje.

CESI je feministička organizacija koja se bavi prevencijom i suzbijanjem rodno uvjetovanog nasilja, radi na podizanju svijesti javnosti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i dekonstrukcije odnosa moći u društvu te na unaprjeđenju zaštite i promicanju seksualnih i reproduktivnih prava i zdravlja. CESI provodi istraživanja i analize politika, edukacijske aktivnosti, kampanje i zagovaračke aktivnosti.

Za više informacija pogledajte web stranice www.cesi.hrwww.sezamweb.net,  www.libela.org

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.