Predstavljamo hrvatsku stranicu mreže Eurydice

Predstavljamo hrvatsku stranicu mreže Eurydice

Želite li saznati više o plaćama nastavnika i ravnatelja u Europi, trajanju školskih godina i praznika, broju obveznih nastavnih sati te trajanju obveznog obrazovanja u Europi?

Od danas sve navedene informacije možete potražiti i na novoj hrvatskoj mrežnoj stranici Eurydicea.

Nova stranica sadržava:

  • općenite informacije o mreži Eurydice
  • komparativne studije objavljene u 2019. godini s mogućnošću odabira publikacija prema razini obrazovanja i drugim obilježjima
  • informacije o obrazovanju u Hrvatskoj s općenitim pregledom obrazovnog sustava, njegovom strukturom, pravnim okvirom koji uključuje popis zakona i pravilnika te izvorima podataka u području obrazovanja.
  • Općenito o mreži Eurydice

    Eurydice je europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju bitnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 zemalja čime pruža potporu europskoj suradnji u području cjeloživotnog učenja i obrazovanja.

    Mreža Eurydice objavljuje informacije o obrazovnim sustavima i politikama, opise nacionalnih obrazovnih sustava, tematske komparativne studije, pokazatelje i druge statističke podatke u području obrazovanja. Ti su podaci namijenjeni tvorcima politika, znanstvenicima i istraživačima, odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i drugim osobama zaposlenim u području obrazovanja te zainteresiranoj javnosti.

    Hrvatska nacionalna jedinica za Eurydice smještena je u Agenciji za mobilnost i programe Europske unije.

    Preuzeto sa: www.mobilnosti.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.