U tijeku šesti krug dodjele državnih stipendija u STEM području

U tijeku šesti krug dodjele državnih stipendija u STEM području

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju kvota i rang-lista šestog kruga dodjele stipendija. Studenti koji su se prijavili, mogu provjeriti svoje rezultate prijavom s elektroničkim identitetom u Sustavu državnih STEM stipendija te unosom identifikacijske oznake na poveznici.

Studenti koji se nalaze iznad praga ostvarivanja prava, bit će obaviješteni o ostvarivanju prava na stipendiranje putem elektroničke pošte, koja doduše nije preduvjet za dobivanje stipendije, pa se stoga svima omogućuje provjera podataka u Sustavu.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju i prihvaćaju je, dužni su do srijede, 15. siječnja 2020. godine do 12 sati u istom Sustavu prihvatiti izjave i uvjete stipendiranja te unijeti IBAN svoga žiroračuna. Taj čin označava sklapanje ugovora. Ako student u navedenom roku ne prihvati uvjete stipendiranja, smatrat će se da odbija državnu stipendiju, na koju će umjesto njega pravo ostvariti prva osoba ispod praga na rang-listi.

Naime, u skladu s Pravilnikom, u šestom krugu dodjele stipendija izrađeno je ukupno osam rang-lista. Posebne su rang-liste za studente prvih godina i za studente viših godina za svako znanstveno područje STEM-a. Rang liste dostupne su također na gore navedenoj poveznici.

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.