Ured za udruge objavljuje Poziv kojim želi ostvariti partnerstvo s udrugama u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija) radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga.

Ured za udruge objavljuje Poziv kojim želi ostvariti partnerstvo s udrugama u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija) radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tradicionalno organizira manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Dani otvorenih vrata udruga 2020. održavaju se od 20. do 23. svibnja diljem Hrvatske.

To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

Budući da su udruge jedan od najvažnijih aktera i pokretača lokalnog razvoja, ovim Pozivom Ured za udruge želi ostvariti partnerstvo s udrugama radi organizacije Dana otvorenih vrata udruga u 5 hrvatskih zemljopisnih područja (regija).

Kroz aktivnosti ugovorenih korisnika želi se unaprijediti uključenost većeg broja udruga u manifestaciju na lokalnim razinama te potaknuti građane na sudjelovanje u aktivnostima koje udruge za vrijeme manifestacije organiziraju.

Putem ovog Poziva, Ured za udruge odabrat će po jedan projekt za svaku od regija Republike Hrvatske te dodijeliti po 12.000,00 kuna odabranim udrugama za aktivnosti provedbe Dana otvorenih vrata udruga u svakoj od sljedećih regija:

  1. Središnja Hrvatska (Grad Zagreb i županije Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska)
  2. Sjeverozapadna Hrvatska (županije Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska)
  3. Istočna Hrvatska (županije Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska i Požeško-slavonska)
  4. Sjeverni Jadran i Lika (županije Primorsko-goranska, Istarska i Ličko-senjska)
  5. Srednji i Južni Jadran (županije Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska)

Na Javni poziv prijavljuje se do zaključno 18. ožujka 2020. dostavom popunjenih obrazaca i popratne dokumentacije koji su sastavni dio Uputa za prijavitelje.

Sva pitanja vezana uz poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu: dovu@udruge.vlada.hr, a Ured za udruge će odgovore na pitanja objavljivati u rubrici Dani otvorenih vrata udruga na mrežnim stranicama Ureda svaka 2 dana od zaprimanja prvog pitanja.

Poziv će biti predstavljen u okviru Info dana o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2020. godini.

Upute za prijavitelje pronađite ovdje.

Ured za udruge osigurat će promotivne materijale (plakate i putovnice) za sve udruge koje svoje sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga prijave putem aplikacije UdrugeInfo. 

 

Preuzeto sa: www.udruge.gov.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.