Kako će se provesti državna matura? Oglasilo se Ministarstvo

Kako će se provesti državna matura? Oglasilo se Ministarstvo

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja (MZO) najavilo je da će upute za ocjenjivanje učenika tijekom nastave na daljinu školama poslati početkom travnja te da se trenutačno razrađuje nekoliko scenarija provedbe državne mature.

Ovaj tjedan Ministarstvo će svim osnovnim i srednjim školama, ali i učenicima i njihovim roditeljima i skrbnicima uputiti novu Preporuku za organizaciju nastavnog dana, a početkom travnja školama će poslati upute za vrednovanje i ocjenjivanje učenika tijekom izvođenja nastave na daljinu, najavili su iz MZO-a.

Tri četiri scenarija državne mature

Što se tiče održavanja ispita državne mature, Ministarstvo napominje da postoje logistički izazovi u kreiranju ispita, njihove distribucije te same provedbe.

“Trenutno su u razradi tri do četiri moguća scenarija, a u kontaktu smo i s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će nam dati podatke o vremenskim okvirima koji su im potrebni za sve prethodno navedene logističke izazove kako bismo ustanovili koji su scenariji najbolji”, ističe se u priopćenju MZO-a.

Preuzeto sa: https://www.index.hr/

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.