Učenici završnih razreda srednje škole putem televizije će se pripremati za državnu maturu

Učenici završnih razreda srednje škole putem televizije će se pripremati za državnu maturu

Nakon što se u program nastave na daljinu uključila i RTL Hrvatska, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s televizijskom kućom osiguralo novi edukativni program “Matura na RTL2“, koji će s emitiranjem početi ove subote na programu RTL2 od 9.30 do 11.30 sati.

Sadržaj programa koji će se emitirati svake subote namijenjen je svim učenicima završnih razreda srednje škole u Republici Hrvatskoj koji se pripremaju za polaganje ispita državne mature.

Hrvatski jezik

Prva “Matura na RTL2“ odnosit će se na pripreme za maturu iz Hrvatskoga jezika, pa će tako nastavnici Hrvatskog jezika i znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje videolekcijama pomoći maturantima da se što kvalitetnije pripreme za polaganje eseja na maturi.

Naglasak će biti stavljen na primjere i analize različitih vrsta eseja, savjetovanje kako napisati dobar esej te upućivanje na najčešće jezične pogreške u pisanome izražavanju.

Maturanti u fokusu

– Maturom na RTL-u na svojevrstan ćemo način oplemeniti nastavu na daljinu i pokazati da su nam maturanti u fokusu i da mislimo na njihove konkretne pripreme za maturu. Maturantima su u ovim izvanrednim okolnostima pomoć i podrška potrebni – rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Podsjetimo, za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je “Škola na Trećem“, za učenike viših razreda osnovne škole i srednje škole online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju (backup).

 

Preuzeto sa: https://www.zagorje-international.hr/

Fotografija preuzeta sa: https://pixabay.com/

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.