JAVNI WEBGIS PORTAL GRADA ZABOKA

JAVNI WEBGIS PORTAL GRADA ZABOKA

Grad Zabok prijavio je realizaciju projekta webGIS portala na Javni poziv za sufinanciranje projekata primjene koncepta „pametnih gradova i općina“ te je isti vrednovan i odobren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao relevantan projekt s ciljem integracije tehnoloških rješenja za ostvarenje: održivog razvoja, učinkovite infrastrukture, primjene energetske učinkovitosti i poboljšanja kvalitete života građana. 

Uspostava javnog webGIS portala rezultat je nastojanja da Grad Zabok najsuvremenijim informatičkim rješenjima omogući transparentan i korisnički orijentiran prikaz prostornih planova za sve potrebe korisnika. Portal je namijenjen svim građanima, ali i potencijalnim investitorima, te omogućuje jednostavan i brz pristup informacijama o pravilima korištenja prostora i važećim prostornim planovima na administrativnom području Grada.

Funkcionalnosti javnog portala omogućuju preklapanje i interaktivni pregled više odabranih slojeva prostornih planova na raznim kartografskim podlogama, ovisno o individualnim željama svakog korisnika. Dokumentacija prostornih planova može se dobiti klikom na uključeni sloj granice plana (otvorit će se skočni prozor gdje treba kliknuti na “Granica plana”, nakon čega u prozoru u gornjem desnom kutu ekrana treba kliknuti ikonu u obliku spajalice). Omogućena je prilagodba prozirnosti slojeva i postignuta je velika brzina rada sustava uz minimalne hardverske zahtjeve korisničkog računala. Na taj način osigurano je povećanje učinkovitosti rada Gradskoj upravi i ostalim korisnicima, a dostupnost podataka i napredna kvaliteta usluge će, uvjereni smo, ispuniti očekivanja naših građana.

Poveznica na webGIS: https://gis.zabok.hr/gis

Preuzeto sa: www.zabok.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.