Otvorena posebna linija za psihološku pomoć maturantima

Otvorena posebna linija za psihološku pomoć maturantima

U Mreži telefona za psihološku pomoć Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva otvorena je posebna linija za stručnu psihološku pomoć maturantima i njihovim roditeljima.

– Maturanti su u jednom od najvažnijih perioda u svom životu, trenutku u kojem moraju donijeti važne odluke i pripremiti se za maturu. I sve to usred krize izazvane bolešću COVID-19 i brojnim neizvjesnostima koje je donijela online nastava i još uvijek nejasna situacija oko načina polaganja mature. Što studirati, gdje studirati, kako će izgledati upisi na fakultet – samo su neka od brojnih pitanja na koje nemaju jasan odgovor. – poručuju iz Hrvatske psihološke komore.

Hrvatska psihološka komora u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom, podsjetimo, omogućila je svim građanima stručnu psihološku pomoć u Mreži telefona za psihološku pomoć s 25 telefonskih linija.

– Više od 2000 građana potražilo je savjet psihologa unatrag mjesec i pol dana. Još uvijek brojne osnovne i srednje škole u Hrvatskoj nemaju zaposlenog psihologa. Kako bismo maturantima i njihovim roditeljima pomogli u ovom stresnom periodu i omogućili im dobivanje stručne psihološke podrške, otvorili smo posebnu telefonsku liniju. – dodaju.

Stručnjaci su maturantima i njihovim roditeljima dostupni na broju 091 551 69 51 svaki dan od 8 do 22 sata.

 

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.