„Blaževo u Krušljevom Selu“

„Blaževo u Krušljevom Selu“

Četrnaestu godinu zaredom, udruga „Petrože-Krušljevo Selo“ pokreće, održava i obilježava lokalno-tradicijsku manifestaciju „Blaževo“. Manifestacijom udruga održava kontinuitet čuvanja stoljetne kulturne baštine i običaja svog kraja, mjesta i grada. Ujedno kroz duhovni izričaj, igrokaze, recitale i pjesme povezuje različita društva, KUD-ove, pojedince i izvođače. Time se potiče djecu i mlade na uključivanje u aktivnosti civilnog društva, očuvanje tradicije i volontiranje u zajednici.

U  kapeli Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu, tradicionalno će prije manifestacije slijediti misno slavlje s početkom u 16:00 sati, koju će predvoditi vlč.Dragutin Bosnar  na kojoj se prema tradiciji Krušljevljanskog kraja blagoslove jabuke i ljudska grla. Nakon misnog slavlja nastavlja se kulturno-umjetnički program duhovnih misli, proze i pjesama. Ovom prilikom udruga PETROŽE će ugostiti Udrugu umirovljenika općine Jakovlje. Nakon programa predviđeno je  zajedničko druženje i okrijepa uz kuhano vino, okrijepu i domače kolače.

Pozivamo Vas da ove nedjelje, 09.02.2020. s početkom u 16:00 sati budete opet dio naše tradicije, kulture i zajedničkog druženja u kapeli Sv.Petra i Pavla u Krušljevom Selu!!!

 

Pripremio: Darko Krušelj

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.