Sveučilište Harvard nudi brojne besplatne online tečajeve iz raznih područja

Sveučilište Harvard nudi brojne besplatne online tečajeve iz raznih područja

Na službenoj stranici Sveučilišta Harvard možete sudjelovati u brojnim besplatnim tečajevima koji su dostupni na poveznici. U ponudi su razna područja; od tehnoloških do povijesnih, koji se razlikuju s obzirom na težinu i vrijeme trajanja. Osim toga za većinu možete dobiti i verificirani certifikat. Jedino na što valja obratiti pozornosti jest do kada je tečaj dostupan za polaganje na stranici Sveučilišta. U nastavku vam donosimo popis nekoliko zanimljivih i korisnih koji će svakako obogatiti vaše iskustvo.

CS50 uvod u razvoj igara

Ovaj tečaj na engleskom jeziku koji traje 12 tjedana dat će vam temeljna znanja o programiranju i nastanku 2D i 3D interaktivnih igrica te vam omogućiti uvid u dizajn mnogih poznatih igrica poput Maria Brosa, Angry Birdsa ili Pokemona. Dostupan je na stranici Sveučilišta Harvarda do kraja 2020. godine.

Programiranje s JavaScriptom i Pythonom

Riječ je o nastavku tečaja CS50 te se detaljnije bavi dizajnom i implementacijom web-aplikacija s Pythonom, JavaScriptom i SQL koristeći okvire Flask, Django ili Bootstrap. U trajanju od 12 tjedana tečaj će vam prenijeti znanje i iskustva u jezicima i alatima koji omogućuju dizajn i implementaciju aplikacija na internetu, a na stranici je dostupan do kraja 2020. godine.

Tečaj o eboli

Dostupan do mjeseca rujna ovaj će se tečaj, u trajanju od četiri tjedana, detaljnije baviti temom pandemije ebole te odgovoriti na važna pitanja vezana uz tu bolest. Primjerice, kako i zašto je ebola izbila u zapadnoj Africi? S kakvim su se izazovima same bolesti suočavali tamošnji pacijenti i liječnici? Kako spriječiti sljedeću pandemiju ebole?

Neprofitni webinar za financijsko upravljanje: Uvod u računovodstvo i financijske izvještaje

Ovaj je tečaj vrlo koristan za sve one koje žele naučiti više o financijskom upravljanju i računovodstvu. Nema određeni rok trajanja, već ga sudionici polažu vlastitim tempom. Cilj je naučiti polaznike koji nemaju iskustva u financiranju i računovodstvu, ili ga imaju malo, o osnovnim neprofitnim računovodstvenim konceptima i financijskim izvještajima. Webinar će voditi Eric Schwartz, generalni direktor PricewaterhouseCoopers savjetovanja. Valja naglasiti da polaznici neće primiti certifikat nakon njegova završetka.

CS50: Uvod u računalne znanosti

Ovaj tečaj početne razine vođen vlastitim tempom temelji se na pothvatima računalnih znanosti i umjetnosti programiranja za napredne i početnike, s prethodnim iskustvom u programiranju ili bez njega. Nastoji naučiti polaznike kako algoritamski razmišljati i učinkovito rješavati računalne probleme. Osim toga nudi znanje o algoritmima, strukturi podataka, upravljanju resursima, softverskom inženjeringu i web-razvoju.

Povijesni tečaj o prvim kineskim carstvima i rastu budizma u zemlji

Ovaj će tečaj u trajanju od 15 tjedana govoriti o sustavu vladavine dinastije Qin koja je pokorila Kinu te kasnije stabilnom i centraliziranom carstvu dinastije Han koja je dinastiju Qin zbacila s vlasti. Osim toga dotaknut će se i povijesti budizma u Kini koji se u vrijeme dinastije Han počeo razvijati te objasniti njegovo širenje u zemlji. Moguće ga je odslušati do rujna 2020. godine.

Tečaj vjerske pismenosti: tradicija i pismo

Polaganjem ovog tečaja istraživat ćete o različitosti religija, njihovu razvoju i promjeni te kako su svjetske religije ugrađene u sve dimenzije ljudskog iskustva. Taj će se proces provoditi istraživanjem Svetog pisma te tema poput seksualnosti, nasilja i mira, znanosti, autoriteta i moći. Traje četiri tjedna, a dostupan je stranici do kraja rujna ove godine.

Religija, konflikt i mir

U ovom će se tečaju istraživati suvremeni sukobi različitih regija svijeta s naglaskom na analizi uloge religija u promicanju i ublažavanju nasilja u tim konfliktima. Također će naučiti polaznike prepoznati važnost i ulogu religije u svim aspektima ljudskog djelovanja te odgovoriti na nekoliko važnih pitanja o funkciji vjerske institucije i ideologije. Dostupan je do kraja rujna te se provodi u trajanju od osam tjedana.

Globalna Kina: od Mongola do dinastije Ming

Sve o mongolskom multietničkom carstvu te društvenim, političkim i kulturnim promjenama tijekom dinastije Ming možete saznati u ovom tečaju tijekom 15 tjedana. Dostupan do mjeseca rujna predstavit će razvoj i napredak Kine koja je za vrijeme dinastije Ming postavila temelje za današnje moderno doba.

 

Preuzeto sa: www.studentski.hr

Podijeli članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.